„Máme natolik zkušené mužstvo, které by to mělo zvládnout lépe,“ cítí čtyřicetiletý kouč.

Na Hané šlo ale všechno proti hostům. Neuznaný gól Hlinky, vlastní trefa Reitera, zahozené šance a nakonec neuhlídaná standardka.

Trošku moc věcí na jeden ligový duel.

„Naším problémem bylo zahazování šancí, s tím se potýkáme dlouhodobě,“ vadí Jelínkovi. „V šancích si počínáme lehkovážně. Přitom druhý gól visel ve vzduchu. Škoda, že se nám ho nepodařilo dát,“ mrzí kouče.

Svěřencům bude kromě neproměněných šancí vytýkat i nepovedený vstup do utkání, menší aktivitu útočné trojice v úvodní půlhodině a další nedostatky. „V některých pasážích jsme byli až příliš ustrašení,“ vypozoroval.

Přitom důležité bylo, že hosté přečkali úvodní tlak Sigmy, která si hned na začátku vypracoval několik příležitostí. „Domácí hráli velmi aktivně, rychle, my jsme se nedokázali tempu přizpůsobit, ale i tak jsme si dokázali v prvním poločase vypracovat tři obrovské příležitosti a jednu z nich proměnit,“ připomíná trefu Jawa ze 38. minuty.

I když těsně před přestávkou zahrozil ještě Silný, Olomouc dál předváděla lepší hru.

Záložník Zlína Marek Hlinka (v bílém dresu) při zápase v Olomouci.
Ruka či ne? Hlinka nevěděl, Beneš ji viděl. Zlín kvůli neuznané brance padl

„Byla přesnější, odvážnější. Po přestávce jí pomohlo i střídání. Po něm byla ještě aktivnější, což nám dělalo velké problémy, i když jsme ji nechali hrát daleko od naší branky,“ uvedl.

Kouč FC TRINITY reagoval na vývoj střetnutí trojím střídáním, hra ševců se příliš nezměnila.

Dobývání hostující obrany pokračovalo. K vyrovnání Sigmy přispělo i štěstí, když Chvátalův prudký centr v 70. minutě nešťastně srazil za Rakovana Reiter.

Hanáci se ze všech sil snažili strhnout vítězství na svou stranu. Povedlo se jim to po standardní situaci. Na nákop do šestnáctky nejvýše vyskočil Beneš a hlavičkou rozhodl o třech bodech pro svůj tým.

Domácí zachránil v nastavení Trefil, jenž vychytal skvělou střelu střídajícího Hrubého.

Ševci tak již čtrnáct měsíců čekají na venkovní výhru. V Olomouci ji neurvali.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...