Souboj šestého týmu české FORTUNA:LIGY s posledním celkem slovenské nejvyšší soutěže začíná v areálu Vlastislava Marečka v jedenáct hodin.

Hráči Fastavu půjdou do utkání bez posil a z plného tréninku.

„Příležitosti dostanou všichni hráči. Chceme je vidět v akci. Nečekám ale žádnou velkou kvalitu. Utkání je spíše součást tréninku,“ říká Bílek.

Zatímco zlínští fotbalisté zahájili zimní přípravu již třetího ledna fyzickými testy v Olomouci, soupeř začal s tréninkem až o několik dní později. Zlaté Moravce ve složité situaci převzal trenér Karol Praženica. Bývalý obránce Slavie Praha či Hajduku Split má za úkol udržet ViOn mezi slovenskou elitou.

„Doufáme, že dáme dohromady mužstvo, které zachrání Zlaté Moravce v lize, to je první úkol. Druhý cíl je pracovat na naší herní tváři. Máme šest týdnů na to, abychom se nachystali na ligu. Drtivá část přípravy bude s balonem,“ prohlásil Praženica.

Duel ve Zlíně bude pro obměněný tým první prověrkou. Oba celky se ve svých přípravách střetávají poměrně pravidelně. Poslední měření sil se uskutečnilo loni v létě, když v generálce na ligu fotbalisté Zlína přehráli Zlaté Moravce 3:0. Před rokem pak ševci zvítězili na Vršavě 3:1.

Josef Hnaníček
Ženáč Hnaníček se blýskl v Tasovicích při srandamači hattrickem