Bývalá opora Severočechů ale nyní nosí zlínský dres, novému týmu chce pomoct ukončit dlouhé čekání na výhru a bývalé spoluhráče pokořit. „Třeba se v Liberci trefím,“ přeje si devětadvacetiletý fotbalista.

Posila z Baníku dobře ví, že ševci potřebují zabrat. Naposledy urvali bod v Brně, kde jim k bezbrankové remíze pomohl i VAR. Spoléhat pouze na video nebo zkušené stopery ovšem nemohou. Činit se musí i borci vpředu.

Trenér fotbalistů Fastavu Zlín Bohumil Páník.
Máme splněno. Bod je pro nás velice důležitý, vnímá Páník. Co říká na VAR?

Fastav v posledních třech venkovních duelech neskóroval, na výhru čeká už osm zápasů. Venku ale získal dvanáct z celkových devatenácti bodů. „Čeká nás nevyzpytatelný soupeř a nevyzpytatelný terén. Deka ze série nevyhraných zápasů na nás neleží. Táhne se to s námi od předvánoční domácí porážky s Teplicemi, tehdy jsme měli vyhrát nebo aspoň bodovat. Věřím, že jsme schopni to brzo změnit a vyhrát," uvedl kouč Fastavu Bohumil Páník.

V Liberci to ovšem budou mít Zlíňané velmi složité. Severočeši prohráli jediné z posledních osmi ligových utkání. V posledních čtyřech dostal jen jeden gól a v neúplné tabulce o skóre drží slušné páté místo.

Doma však Slovan letos nijak nezáří. Také v obou zápasech jarní části jen remizoval. Naposledy v neděli s Českými Budějovicemi 0:0. Stejný výsledek uhrál v sobotu také Zlín v Brně. „Necelé tři týdny jsme nehráli a spadli jsme do toho rovnýma nohama. V Brně byl náš fotbal takový syrový, ale s přibývajícími minutami jsem cítil zlepšení. Chceme na to navázat v Liberci," řekl Páník.

Také liberečtí fotbalisté bojují v únoru s terény. Proti Jihočechům si nevytvořili pořádnou šanci a jen jednou poslali balon mezi tři hostující tyče.

„Zápas s Budějovicemi nás stál hodně sil, ale kluky máme dobře trénované. Zlín hrál v sobotu, zápas jsme viděli. Pořád má v sestavě velmi dobré fotbalisty. My však hrajeme doma, budeme chtít zvítězit. Uděláme pro to maximum," řekl v nahrávce pro média liberecký trenér Pavel Hoftych, který už bude moci po disciplinárním trestu nasadit křídelníka Jhona Mosqueru.

Nejistý je naopak start odchovance Slovácka Sadílka. Slovan nejen na vlastním stadionu spoléhá na Rabušice. Zkušený forvard se stejně jako Poznar letos trefil už sedmkrát.

Fotbalisté Zlína hráli v Brně bez branek.
Ševci brali v Brně po remíze 0:0 bod. Sudí Hocek v závěru odvolal Zbrojovce gól

Kouč Páník nemůže uprostřed týdne počítat s vykartovaným Cedidlou, nemocný je Jiráček, v Brně nebyli ani Čanturišvili, Vraštil, Kolář nebo Jawo.

Liberečtí věří, že stejně jako v neděli nebudou problémy s kvalitou terénu. „Máme famózní trávníkáře, kteří si s tím umí perfektně pohrát. Hřiště bude zase výborně nachystané, toho se vůbec nebojíme. Jsou to machři," dodal Hoftych, který v minulosti hrával i trénoval ve Zlíně.

FORTUNA:LIGA, dohrávka 17. kola -

FC Slovan Liberec (5.) - FC Fastav Zlín (13.) 
Výkop: středa ve 14.00, stadion U Nisy
Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Vodrážka (Raplík) | VAR: Orel | AVAR: Kubr
Ligová bilance: 12-9-9
Poslední zápas: 5:0 (38. a 49. Potočný, 6. Breite, 22. Musa, 82. Pešek, 23. listopadu 2019)
Pravděpodobné sestavy: Liberec: Nguyen – Koscelník, Jugas, Chaluš, Mikula - Pešek, Purzitidis, Karafiát, Mara, Mosquera - Rabušic. Trenér: Hoftych.
Zlín: Dostál – Matejov, Buchta, Simerský, Procházka – Fantiš, Conde, Janošek – Dramé, Poznar, Potočný. Trenér: Páník.'
Tip Deníku: 0:0


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...