V případě dalšího nezdaru si ale výrazně přitíží a zůstanou poblíž týmům ze suterénu, které od začátku jara bojují o setrvání v nejvyšší soutěži.

Jakou cestu si hráči Fastavu vyberou?

Ukáže se ve středu odpoledne. Zlíňané mají co napracovat. Po návratu z karantény ještě neskórovali, doma pětkrát po sobě zaváhali a na vítězství stejně jako soupeř čekají od loňského listopadu.

Naposledy schytali políček doma se Spartou, nyní by se měli fanouškům revanšovat. „Zatímco v sobotním zápase se Spartou jsme mohli získat nějaký bodík navíc, s Boleslaví už to bude válka o body v boji o záchranu. Musíme zachovat chladnou hlavu. Věřím, že se nám podaří ukončit sérii bez výher," přeje si kouč Fastavu Bohumil Páník.

Záložník Zlína Dominik Janošek (ve žlutém dresu) v souboji s Krejčím mladším.
Fastav si nepomohl ani standardkami. Nechtěli jsme moc hrát, všímal si Janošek

Zkušený trenér před záchranářskou bitvou nevylučuje změny v sestavě. Jisté místo nemá ani brankář Dostál, který odchytal všechny letošní ligové duely, naposledy ale hrubě chyboval. „Konzultujeme to s trenérem gólmanů,“ přiznává Páník.

K dispozici už bude mít zkušeného obránce Procházku i útočníka Potočného, naopak čtvrtou žlutou kartu obdržel Jawo. „U fotbalu jsem dlouho, takže vím, že musím spíš anazylovat, vybrat správné hráče, kteří budou po mentální stránce dobře připravení a nevystraší se. Věřím, že najdeme nějakou hraniční mez a dáme mužstvo do kupy,“ prohlásil Páník.

Vhodnější protivník na ukončení série remíz a porážek zřejmě není. Mladá Boleslav ani v devátém ligovém utkání po návratu trenéra Karla Jarolíma nevyhrála a na plný bodový zisk čeká už jedenáct kol.

Středočeši dá zůstávají na sestupové šestnácté pozici. Pokud ale na Letné alespoň remizují, dostanou se před patnácté Brno. „Série bez výhry není nic příjemného.

Herně se ale mužstvo zlepšuje od zápasu k zápasu. Pokud navážeme na minulé utkání v Jablonci, snad se konečně ve Zlíně dočkáme i prvního letošního vítězství," řekl Jarolím, kterému stále schází disciplinárně potrestaný kapitán Marek Matějovský.

Bohumil Páník
Velký strach a málo odvahy. Sparta je silná, zase má svoji tvář, vidí Páník

Středočeši v posledních duelech opravdu ukázali zlepšení. Remizovali s Olomoucí, Plzní i v Jablonci, na Moravany si věří.

Ševci ale dobře vědí, že nemají kam uhnout. Nadcházející drsný střet chtějí urvat pro sebe. „Potřebujeme body, konečně to zlomit. Je to pro nás důležitý zápas,“ vnímá také záložník Dominik Janošek.

Bývalý hráč Slovácka a Brna před příchodem na Letnou hostoval z Plzně právě ve městě automobilů. Nyní se postaví bývalým spoluhráčům. „Chci vyhrát,“ vzkazuje kamarádům.

FORTUNA:LIGA, dohrávka 18. kola -

FC Fastav Zlín (13.) - FK Mladá Boleslav (16.)
Výkop: středa v 16.00, stadion Letná
Rozhodčí: Lerch - Kubr, Mikeska (R. Dubravský) | VAR: Cieslar | AVAR: Vlček
Ligová bilance: 7-3-13
Poslední zápas: 3:1 (18. Buchta, 53. Dramé, 89. Poznar z penalty - 32. Tatajev 29. srpna 2020)
Pravděpodobné sestavy: Zlín: Dostál – Cedidla, Buchta, Simerský, Procházka – Hlinka, Conde, Janošek – Dramé, Poznar, Potočný. Trenér: Páník.
Mladá Boleslav: Diviš - Douděra, Křapka, Šimek, Preisler - Dancák, Takács - Malinský, Ladra, Zmrhal – Škoda. Trenér: Jarolím.
Tip Deníku: 2:1


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...