Trenér Fastavu Jan Jelínek se musel ve městě automobilů obejít bez vykartovaného Reitera, hostům scházeli i Fillo a Hrubý, takže v základní sestavě se po delší době objevil Janetzký.

Na domácí lavičce byl i je Václav Kadlec. Bývalý útočník Sparty, Frankfurtu a Midtjyllandu v únoru 2020 ukončil kariéru, ale stav jeho kolena se zlepšil natolik, že se do ligy vrátil v dresu Mladé Boleslavi.

Domácí byli v úvodu střetnutí aktivnější. Šanci Ewertona zmařil gólman Zlína Rakovan a dorážku Škody zblokoval obránce Cedidla.

Ševci odpověděli průnikem Dramého, kterého na poslední chvíli skluzem zastavil stoper Suchý.

Do vedení šla ale ve 25. minutě Mladá Boleslav. Po rohovém kopu Preislera se hlavou trefil nepokrytý útočník Milan Škoda.

Trenér prvoligových fotbalistů Zlína Jan Jelínek.
Cizinci na Letné: Vakho má výbušnou povahu, Jawo je extrovert. Co Conde?

Středočeši se v závěru první půle prosadili ještě jednou, sudí Zelinka gólovou dorážku Douděry ale neuznal kvůli ofsajdu.

Video přezkoumávalo situaci i z úvodu druhé půle, kdy Poznar srovnal na 1:1, ale také zlínský kapitán byl v ofsajdu a branka tak rovněž neplatila.

Ještě předtím po úniku Hlavatého pálil Ewerton mimo.

V 57. minutě zase střílel Poznar. Jeho ránu z osmnácti metrů vyrazil Šeda s obtížemi na roh.

Ševci se po přestávce zlepšili, soupeře místy přehrávali, ale vyloženou šanci si už nevypracovali. Domácí ve druhé půli spoléhali hlavně na brejky. V 71. minutě po Preislerově přihrávce zakončoval Ladra, ale Procházka ránu střídajícího hráče zblokoval.

Rozhodnout mohl Lukáš Mašek, který ale po rohu Ladry zblízka nedostal míč do sítě.

V závěru ještě hlavičkoval hostující Cedidla, Šeda ale míč v klidu lapil. V nastaveném čase pak Poznar pálil z trestného kopu vysoko nad.

Ševci prohráli 0:1 a v tabulce klesli za Bohemians 1905 na dvanáctou příčku. Za týden v sobotu doma hostí Baník Ostrava.

FORTUNA:LIGA, 15. kolo -

FK Mladá Boleslav – FC Fastav Zlín 1:0 (1:0)

Branka: 25. Milan Škoda
Rozhodčí: Zelinka – Kotík, Mikeska (Radina) | VAR: Machálek | AVAR: Podaný
Žluté karty: Smrž, Matějovský, Douděra - Čanturišvili
Diváci: 2022
Mladá Boleslav: Šeda – D. Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler – Matějovský, Smrž – Skalák (63. Ladra), Hlavatý (63. L. Mašek), Ewerton (77. Jurásek) – Milan Škoda (83. Fila). Trenér: Jarolím.
Zlín: Rakovan – Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov (81. Nečas) – Dramé (86. Simerský), Conde, Tkáč (81. Hrdlička), Janetzký (70. Hlinka), Čanturišvili (70. Fantiš) – Poznar. Trenér: Jelínek.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...