Předehrávaný duel 8. kola FORTUNA:LIGY nemá favorita, pro hráče Fastavu ale mluví poslední výkony i statistiky. Zlín v nejvyšší soutěži neprohrál s Klokany dlouhých čtyřiadvacet let.

„Četl jsem to, ale nic to neznamená. Každý zápas je jiný, Bohemka je v pohodě. Naposledy otočila zápas v Olomouci, takže se cítí dobře. To my ale taky. Věřím, že jsme schopni tam něco uhrát. Musíme ale v Praze navázat na předcházející výkony,“ uvedl kouč Zlína Michal Bílek.

O základní sestavě má jasno. Jediný otazník visí nad pozicí středního záložníka. Jiráček i Podio mají místo uprostřed hřiště jisté, třiapadesátiletý trenér musí pouze zacelit díru po Traorém, jenž v reprezentační přestávce zamířil do Slavie.

„S jeho odchodem jsme počítali. Měli jsme čas přemýšlet o tom, kdo ho nahradí. Buď bude hrát Hronek, nebo Holík,“ přiznává Bílek.

Zoran Gajić
Gajić dobíjel baterky v Bělehradě. Teď se chystá do Prahy na bývalý klub

Jeho protějšek, další bývalý Sparťan Michal Hašek, očekává živější ševce než v minulé sezoně: „Zlín vypadá, jako by byl politý živou vodou,“ s úsměvem tvrdí kouč klokanů.

Pražané stejně jako moravský rival očekávají náročnou šichtu plnou osobních i běžeckých soubojů.

„Do Zlína přišel nový trenér, který má chuť do práce. Soupeř se dal v letní přípravě dohromady. V prvním kole navíc otočil utkání s Mladou Boleslaví z 0:2 na 3:2, což ho podpořilo a odpíchl se,“ říká Hašek.

„V týmu mají kvalitní hráče, kteří tam byli i minulou sezonu, ale nedokázali najít optimální složení. Jejich změna je jednak díky novému trenérovi, což je jeden důvod. Ten druhý je rozestavení, které jim vyhovuje,“ myslí si.

Lodivod vršovického celku přivítal v přípravě na páteční utkání téměř kompletní tým. Mimo jsou pouze dlouhodobě zranění Švec, Mašek a Vondra. Ševcům schází pouze dlouhodobý marod Vyhnal.

Čtyři z posledních pěti vzájemných soubojů skončily remízou 1:1, Zlín pokaždé vedl, ale Bohemians vyrovnali.

Bohemians 1905 (6.) – FC Fastav Zlín (4.)

Výkop: v pátek 14. září v 18.00, stadion Ďolíček
Rozhodčí: Proske – Kotík, Černý (Lerch)
Ligová bilance: 2-7-5, poslední zápas: 1:1, 29. dubna 2017
Předpokládané sestavy: Bohemians 1905: Valeš – Dostál, Šmíd, Krch, Schumacher – Reiter, F. Hašek, M. Hašek ml. Vaníček – Jusúf, Juliš.
Zlín: Dostál – Bačo, Buchta, Gajić – Matejov, Jiráček, Podio, Hronek, Bartošák – Beauguel, Poznar.
Tip Deníku: 1:1.