Trenér Páník oproti středečnímu zápasu s Blanskem vyměnil pouze dva posty. Do branky se vrátil Dostál, místo Dramého na pravém křídle nastoupil Fantiš. Jen na lavičce začali Hlinka s Matejovem. Zkušení slovenští fotbalisté úvodní přípravný duel vynechali.

Ševci měli od začátku herně navrch, soupeře přitlačili před jeho branku. Hostům v úvodní dvacetiminutovce dvakrát pomohla konstrukce branky. Nejprve ránu Poznara vyrazil na tyč hostující gólman Veselý, do podobného místa pak vzápětí pálil i Jawo.

Domácí tým svoji převahu zužitkoval ve 25. minutě, kdy se prosadil Fantiš. V závěru první půle měl na kopačce druhý gól Janetzký, ale v šanci mířil nad. Trestný kop Slaměny bez obtíží kryl Veselý. Brňané se do přestávky přes kompaktní zlínskou defenzivu vůbec neprosadili.

Hned po přestávce se hnali Zlínští na hostujícího gólmana, Jawo vysunul Janetzkého, který ale v úniku trestuhodně nezakončil.

V 65. minutě se připomněl uzdravený Matejov. Jeho rána po rohu se otřela o břevno. Ševci byli i ve druhé půli lepší a aktivnější, další góly ale nepřicházely.

Toutou střílel těsně vedle, Dramého a Chwaszcze vychytal náhradní brankář Mrázek, gólová dorážka Toutoua kvůli ofsajdu neplatila. Líšeňský gólman se krátce po svém příchodu na trávník poranil rameno a po třech minutách musel zase střídat.

Pojistku přidal deset minut před koncem Chwaszcz, jenž po Matejově asistenci poslal míč nekompromisně k tyči.

Bývalý forvard Otrokovic a Uherského Brodu se pak trefil ještě jednou, když šťastně tečoval ránu Dramého.

Hosté porážku v závěru pouze zmírnili, zblízka hlavou udeřil Skočovský.

Fastav se na sobotní ligový start naladil výhrou 3:1. Na vyladění formy má ještě týden, do druhé poloviny sezony vstoupí za týden v sobotu na hřišti poslední Opavy.

Přípravný fotbal -

FC Fastav Zlín – SK Líšeň 3:1 (1:0)

Branky: 80. a 83. Chwaszcz, 25. Fantiš – 90. Skočovský

Rozhodčí: Batík – Paták, Pochylý

Žlutá karta: Silný (Líšeň)

Bez diváků.

Zlín: Dostál – Cedidla (61. Matejov), Buchta (61. Vraštil), Kolář (61. Simerský), Procházka (61. Slovák) – Fantiš (46. Dramé), Slaměna (46. Hlinka), Conde, Jawo (61. Hrdlička) – Poznar (61. Chwaszcz), Janetzký (61. Toutou). Trenér: Páník.

Líšeň: Veselý – Pašek, Otrísal, O. Ševčík, Lutonský - Elekana, Fall, Matocha, Demeter, Machálek - Vaďura.

2. poločas: Veselý (73. Mrázek) – Putyera, Jeřábek, Bednář, Lutonský (73. Skočovský) – Chládek, Kučera, Málek, Demeter (73. Szotkowski), Rolinek - Silný. Trenér: Valachovič.