„V závěru po prostřídání, kdy jsme tam dali mladíky, aby nasbírali cenné zkušenosti, nás Baník zmáčkl, ale už jsme branku neobdrželi. O výsledek ale nešlo. Byla to super prověrka, perfektní zápas,“ uvedl hostující trenér Jan Jelínek.

Přípravný fotbal -
FC BANÍK OSTRAVA - FC TRINITY ZLÍN 1:1 (0:0)
Branky:
49. Tijani – 54. Dramé
Zlín: Šiška (46. Dostál) - Fillo (46. Dramé), Kolář (65. Kulíšek), Simerský, Bartošák - Reiter (46. Bobčík), Hrubý (65. Hellebrand), Janetzký (65. Chwaszcz), Čanturišvili (65. Hrdlička) - Fantiš (46. Vukadinović), Jawo (65. Číž). Trenér: Jan Jelínek.

Zlínský kouč byl spokojený hlavně s přístupem unavených svěřenců, kteří si po náročném programu ve velkém vedru pořádně hrábli. „Je to teprve začátek přípravy. My ani Baník v tomto složení v lize hrát nebudeme. Šlo spíše o kondici, individuální výkony. S někým spokojený jsem, u jiných jsem viděl rezervy,“ prohlásil Jelínek.

Čtyřicetiletý kouč ve středečním utkání vyzkoušel také Lukáše Bartošáka. Brumovský rodák je v Baťově městě stejně jako Černohorce Nedjeljko Kovinić na zkoušce. „Oba hráči nyní trénují s týmem, klub s nimi jedná o další budoucnosti,“ uvedl generální manažer Zlína Zdeněk Grygera.

Zatímco bývalý krajní bek Liberce či Karviné odehrál kompletních devadesát minut, Kovinić do hry zasáhnout nemohl.

Ševci se dál ohlíží po útočníkovi. Jisté je, že Cicilia na Letnou nedorazí. „Neměl jsem žádné informace, že by k nám měl přijít. To byly nějaké spekulace,“ uvedl Jelínek.

Zlín naopak dotahuje příchode Kamerunce Josse Didiby z druholigové Opavy. „Odešel Conde, takže není tajemství, že hledáme hráče na jeho pozici. Snad se to podaří,“ doufá Jelínek.

Další přípravný zápas sehrají ševci v sobotu dopoledne ve Sportovním centrum Kovona proti domácí Karviné.