„Za sebe i celý zlínský klub mohu říct, že respektujeme jakékoliv rozhodnutí. Zdraví nejen hráčů, ale i dalších lidí, je na prvním místě,“ ví dobře i generální manažer zlínského Fastavu Zdeněk Grygera.

Bývalý reprezentační obránce má díky svému působení v Juventusu Turín blízko k Itálii. Na Apeninském poloostrově byl naposledy loni v létě. Někdejší krajní bek Sparty, Drnovic nebo Ajaxu plánoval na jih Evropy vyrazit i o letošních jarních prázdninách, nejen kvůli obavám z koronaviru, ale hlavně kvůli klubovým povinnostem zůstal doma na Moravě.

„K Itálii mám blízko. Situaci tam sleduji delší dobu, nyní je ale v katastrofickém stavu. Třeba zápas Juventusu s Interem Milán se hrál bez diváků. To ticho bylo zvláštní, nedá se to vůbec natrénovat,“ uvědomuje si Grygera.

Více než šíření nového typu koronaviru ale nyní řeší, jak pozvednout tápající mužstvo. Ševci po sobotní porážce s Bohemians 1905 klesli až na čtrnácté místo, kvůli neuspokojivým výsledkům vedení Fastavu odvolalo mladého kouče Kameníka a na Letnou znovu přivedlo mazáka Páníka.

„Jsem rád, že jsme se znovu spojili a obnovíme spolupráci. Věřím, že bude stejně úspěšná jako předtím a že tím úsilím a společnými silami dosáhneme dobrých výsledků a klub půjde znovu nahoru,“ přeje si Grygera.

Bohumil Páník
Vždycky je lepší tomu předejít, než potom něčeho litovat, říká Páník

Pro odvolání Kameníka se vedení Fastavu rozhodlo hned po prohraném domácím zápase s klokany.

Páník, který jednal i s Příbramí, byl pro zlínského funkcionáře jasnou volbou.

„Jsem rád, že jsme se v představenstvu všichni shodli,“ těší Grygeru.

Sám se s třiašedesátiletým koučem v pondělí sešel a po třech hodinách si nakonec plácli.

„Výhoda je, že trenér Páník zná zdejší prostředí, má zkušenosti z velkých zápasů. Navíc má za sebou štaci v Baníku, kde byl rovněž v těžké situaci a prošel si složitým obdobím, když musel za pochodu obměnit tým,“ připomíná Grygera, který za odvedené služby i práci poděkoval bývalému kouči Kameníkovi.

„Jsem rád, že nám pomohl a že do toho šel. Bohužel výsledky nebyly,“ mrzí známého funkcionáře.

„Má ale u nás smlouvu do léta. Řekl jsem mu, ať si vezme volno, že se potom spojíme a celou situaci rozebereme. Uvidíme, jaké má další záměry. Zda bude chtít zůstat ve Zlíně, nebo třeba půjde trénovat jinde,“ dodal Grygera.