Záložník Ibrahim Traoré v sobotu večer pomohl ševcům k jasné výhře nad Příbramí, v pondělí už by se ale měl hlásit v Edenu.

Vedení Fastavu podle všeho nejspíše uvolní klíčového hráče do Slavie na půlroční hostování s opcí.

Pražané chtějí fotbalistu z Pobřeží Slonoviny jako alternativu k Tomáši Součkovi. Oba záložníci patří k nejlepším v lize.

Na Letné se s africkým kouzelníkem neradi loučí, odchodu do Slavie ale nejspíš nedokáží zabránit. Zlín se za důležitého muže základní sestavy pokusí narychlo sehnat adekvátní náhradu.

Další změny nevyloučil ani trenér Michal Bílek. „Ještě uvidíme, jak všechno dopadne,“ prohlásil po sobotním zápase s Příbramí.

Vedení Fastavu má stále čas, uzávěrka přestupového období směrem do české ligy končí v sobotu 8. září.

Ibrahim Traoré, který 16. září oslaví třicáté narozeniny, přišel do Česka z Lybie v roce 2016. Do Zlína zamířil z Táborska.

Ševcům pomohl k triumfu v MOL Cupu a k postupu do základní skupiny Evropské ligy. V české nejvyšší soutěži odehrál dvaapadesát zápasů a vstřelil dva góly.

Traorému stejně jako celému zlínskému týmu náramně vyšel začátek sezony. Na podzim září, vytáhlého Afričana všichni chválili především po derby na Slovácku. Po reprezentační přestávce ovšem bude zřejmě nosit červenobílý dres.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) před reprezentační přestávkou přivítali na Letné Příbram.
Patičky moc rád nemám, přiznává Bílek. Hráče po výhře 3:0 ale chválil
Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) před reprezentační přestávkou přivítali na Letné Příbram.
Ševci rozebrali Příbram za poločas. Skórovali Poznar s Beauguelem