Devatenáctiletý zadák udeřil nepříliš prudkou, zato dokonale umístěnou střelou k levé tyči. Po tom, co míč skončil v síti, běžel slavit k hostující střídačce.

„Takto důležitý gól jsem ještě nikdy nedal, takže to byl super pocit,“ přiznává mládežnický reprezentant.

„Hlavně těch deset, patnáct sekund jsem si to neskutečně užíval. Jak jsme na sebe naskákali a všichni se radovali. Myslím si, že právě tohle vystihuje naši momentální týmovost,“ říká nadšený bek.

Cedidla ani za nepříznivého stavu 0:2 nepochyboval, že špatně rozehraný duel dopadne dobře. „Člověk vždycky musí věřit, vždyť o tom ten fotbal je. Takže jsem stále doufal, i když to chvilku po druhém gólu s námi nevypadalo úplně dobře. Důležité ale je, že jsme to nevzdali a odvezli jsme si důležité tři body,“ ví.

Fotbalisty Zlína posílil zkušený krajní obránce či záložník Martin Fillo.
Navrátilec Fillo: Ukázali jsme pravou tvář. Zápas jsme otočili Csaplárovou pastí

I když ševcům vystřelil cennou venkovní výhru, žádná bujará oslava se po návratu z Karviné nekonala. Cedidla si sobotní večer užil ve společnosti přítelkyně a pejska. Nikam do společnosti nešel, protože v neděli dopoledne jej čekala další práce.

„Šel jsem hrát za béčko. I tam jsme to ale s kluky zvládli a odměnili se výhrou,“ těší odchovance Fastavu.

Urostlý zadák věří, že mu druhý ligový gól zase zvedne sebevědomí a i díky poctivému přístupu v tréninku mu pomůže zpátky do základní sestavy, ze které vypadl po nepovedeném střetnutí v Ostravě.

„Hlavně mi trenér bude více věřit jako střídajícímu hráči. A kdo ví, třeba se ze mě stane ještě útočník,“ směje se.

Cedidla úvodní dvě kola začal od začátku. Po zpackaném duelu proti Baníku ale onemocněl a přišel o místo. Teď je ale zase zpět a připravený porvat se o svoji pozici.

„Jak říká moje mamka „Přej a bude ti přáno“, tudíž klukům držím palce. Jsme v tom všichni spolu. A když se do základu dostanu příští zápas nebo někdy potom, to už záleží jenom na trenérovi a na mně,“ uvědomuje si.

Cedidla moc dobře ví, že obrana Fastavu je nabitá, v kádru je přetlak. „Konkurence je obrovská,“ souhlasí. „Vlastně každý post v defenzivě je zdvojený, ne-li ztrojený, takže trenér má z čeho vybírat,“ uvedl.

Kouči Jelínkovi však důvěřuje, poslouchá jej na slovo. Byť je mu věkově mnohem blíž než předcházející trenéři Páník s Petrželou či Bílkem, nezneužívá toho.

„Musím říct, že ať při fyzické přípravě nebo i při různých detailech v tréninku je to velice náročný trenér. Je ale super, že občas se s ním mohu bavit normálně, jako kdyby to byl nějaký kamarád. Dělá různé vtípky, legrácky, ale samozřejmě taky někdy umí být i pěkně slyšet, což je taky potřeba,“ vnímá.

Trenér fotbalistů Zlína Jan Jelínek. Foto: Jan Zahnaš
Otočení byl bonbónek za tu víru, míní trenér Jelínek. Co je Dostálovi?

Fotbalisté Zlína se po dvou výhrách v řadě uklidnili, dostali zpátky do pohody. Slušnou formu chtějí potvrdit i v sobotu doma proti Olomouci. Hanáci v minulém kole zachránili v závěru alespoň bod proti Českým Budějovicím, když předtím zdolali Pardubice a prohráli na Spartě.

„Sigma má hlavně v defenzivě zkušené hráče. Naopak vpředu to má nakombinované. Řekl bych, že z větší části nastupují mladší kluci, kteří ale ukazují velkou kvalitu a rozhodně pro nás budou nepříjemným soupeřem,“ tuší.

Podle Cedidly bude v sobotním souboji moravských rivalů důležité, zda ševci zůstanou u své hry a soupeři to co nejvíce znepříjemní, nebo povolí a mohou mít problémy.

„Zjistili jsme, že naše hra nikomu nesedí,“ všímá si. „A proto pokud navážeme na poslední dva zápasy a budeme makat jako tým, máme velkou šanci porazit každého,“ je přesvědčený.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...