Rodák z Visoka, který přišel na Letnou loni v létě, chtěl hrát, pod trenéry Páníkem i Petrželou však zastával hlavně roli žolíka. Teď má bývalý hráč Čáslavi a Táborska slušně našlápnuto do základní sestavy Fastavu. Ševci totiž v generálce zvítězili nad Zlatými Moravci 3:0 a Džafić se proti slovenskému soupeři trefil hned dvakrát.

„Dostal jsem výborné centry z levé strany. Nebylo těžké to uklidit,“ nepřeceňuje své trefy sympatický fotbalista.

Byla to povedená generálka, že?

Já si myslím, že jo. Vítězstvím jsme se dostali do pohody. Soupeř taky nebyl špatný. Zahráli jsme si s chutí. Doufám, že to přeneseme i do mistrovských zápasů.

Dal jste dva góly, přitom nepatříte zrovna mezi hlavičkáře…

Občas se hlavou trefím, ale moc často to není (úsměv).

Proti Zlatým Moravcům jste nastoupil na hrotu útoku. Znamená to, že to teď je vaše nové místo ve zlínské sestavě?

Spíš si myslím, že trenér zkouší různé varianty. Co kdo může hrát, kdyby někdo vypadl. Myslím si ale, že mě na hrot dávat nebude.

Z tribuny to ale vypadalo, že vám to vpředu sedí…

Na každém postu se snažím odevzdat maximální výkon, ale radši hraji v záloze, kde jsem víc ve hře. Na hrotu to ale taky není špatné.

V čem je to pro vás na hrotu jiné?

Tam jsem spíš otočený zády k bráně a jsem tam hlavně na sklepávačky a zakončení. V záloze jsem zvyklý spíš šance připravovat.

Takže se na hrotu necítíte komfortně?

Ne, cítím se tam taky dobře. Když budou pokaždé létat centry do šestnáctky jako proti Zlatým Moravcům, tak není špatné to ani uklízet do branky (úsměv).

Každopádně na hrotu není taková konkurence jako v záloze. Souhlasíte?

Je to tak, já ale doufám, že se zranění útočníci co nejdříve vrátí a trenér má z čeho vybírat, než aby nás bylo málo. Myslím, že až se Pavel Vyhnal s Jakubovem uzdraví, mohou nám dost pomoct.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) v posledním přípravném zápase před novou ligovou sezonou zvítězili nad Zlatými Moravci 3:0. Foto: Deník/Libor Kopl
Ševci generálku zvládli. Hra by měla být lepší, míní Bílek

Věříte, že vám branky pomohou udržet se v základní sestavě?

To je spíše otázka na trenéra, ale já doufám, že jo.

Vy jste toho ve Zlíně až tolik neodehrál. Nepomýšlel jste na odchod?

I takové myšlenky byly. Ale ve Zlíně mám smlouvu. Sice nějaké nabídky byly, ale zatím jsem tady. Když budu hrát, budu spokojený.

Pod trenérem Bílkem hrajete pouze na tři obránce. Vyhovuje vám nový systém?

Myslím, že to není špatné, i když občas diváci na nás křičí a pískají. Taky v tom systému si musíme občas odpočinout a hrát v bloku. Nevadí, když soupeř pár minut drží míč a my si na chvíli odpočineme. Potom když získáme balon, máme sílu do útoku, než abychom pořád lítali a presovali.

Robert Bartolomeu
Záložník Bartolomeu přestoupil ze Zlína do Brna