Ševci v dohrávce 24. kola FORTUNA:LIGY nedali gól, favorizované Plzni podlehli 0:2 a zaknihovali třetí porážku v řadě. „Oba góly byli dost smolné, což je škoda. Nějaké šance jsme taky měli. Bohužel jsme to tam nedotlačili. Soupeř dal dva góly a vyhrál,“ uvedl zkušený dvaatřicetiletý fotbalista Zlína.

Ševce stejně jako o víkendu v Jablonci zase srazil nedůraz při obranném rohu. Míč po centru Ba Loui do šestnáctky propadl až k nepokrytému Beauguelovi a francouzský útočník zblízka nezaváhal.

Nejlepší střelec Viktorie se trefil proti bývalému týmu a připsal si jedenáctý ligový gól v sezoně.

„Přišlo mi, že to domácímu hráči nesedlo. Bohužel přízemní centr přešel přes víc hráčů, Bogy to jenom doklepl. Dost smolný gól,“ poznamenal Matejov.

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) prohráli ve středeční dohrávce v Plzni 0:2.
Bez gólu i bodů. Ševci v dohrávce nestačili na Plzeň, venku prohráli 0:2

Plzeňští mohli první poločas vyhrát i vyšším rozdílem, ale Beauguelův přímý kop vyrazil Dostál a zlínského brankáře po další standardní situaci a Brabcově střele zachránila tyčka.

Hosté vstoupili do druhého dějství aktivně, ale druhý gól vstřelili v 53. minutě Západočeši. Vraštil nechtěnou tečí vyslal do úniku Káčera, který vybídl Ba Louu a křídelní hráč z Pobřeží slonoviny se snadno trefil do odkryté branky.

Hosté moc šancí ke skórování neměli. Poznarovu ránu pod břevno vytěsnil domácí gólman Staněk, který čtvrt hodiny před koncem zlikvidoval i hlavičku střídajícího Fantiše. „Jinak jsme tam měli jenom nějaké náznaky do rychlých brejků, scházela nám kvalita ve finální fázi a lepší zakončení,“ ví.

Ševci házejí třetí porážku v řadě za hlavu, ve čtvrtek se začínají chystat na Příbram. Další zaváhání už by Páníkův tým hodně bolelo. „Všichni víme, o co v neděli hraje. Příbram je namočená, my jsme sice na tom bodově lépe, ale i tak se musíme zkoncentrovat a v neděli doma prostě vyhrát. K tomu všechno směřujeme,“ říká.

Brněnský podnikatel a předseda klubu TJ Heršpice Václav Salač kandiduje na místopředsedu FAČR za Moravu.
Salač kandiduje na místopředsedu FAČR: Chci změnit fotbal a vrátit lidem důvěru

Na Letné je i po pár nezdarech zatím klid. Zlíňany nerozhodil triumf Zbrojovky v Českých Budějovicích ani výhra Mladé Boleslavi na teplických Stínadlech.

„Uvědomujeme si, že se k nám začínají pomalu dotahovat. Bude to boj až do konce. My se musíme koncentrovat na zbytek sezony. Když to proti Příbrami zvládneme, můžeme se zase odrazit a mít větší klid,“ ví dobře.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...