„Ale nejsem žádný slavící typ. Moc si na ně nepotrpím. Akorát k nám domů do Brumova přijeli na návštěvu bratři, kteří mi pogratulovali. Chvíli jsme poseděli, povykládali a bylo to,“ líčí vysoký zadák Fastavu.

Volný víkend využil také k výletu do Lednice. Ve známém areálu, který patří mezi světové dědictví UNESCO, si vyčistil hlavu a příjemně odpočinul.

Po celém týdnu toho měl brumovský rodák dost. Trenér Roman Pivarník totiž svěřence po duelu v Liberci rozhodně nešetřil. Naopak, ševci makali víc než jindy v sezoně.

„Bylo toho hodně. Každý den jsme trénovali dvoufázově. Pořádně jsme poběhali, jednou jsme byli také v lese. Nabírali jsme kondičku na hřišti i v posilovně,“ říká Bačo.

Ševci mají před sebou závěrečných pět kol. Co bude po nich, se rozhodne v dalších týdnech. Moravané věří, že v nadstavbové části budou bojovat v elitní skupině se Slavií, Spartou nebo Plzní.

„Bude to těžké, ale věřím, že šesté místo udržíme,“ prohlásil důrazný bek.

I když trenér Pivarník po neúspěšném startu do jarních odvet změnil podzimní rozestavení se třemi obránci na hru se čtyřmi zadáky, Bačo v základní sestavě Zlína nechybí.

Poctivý obránce ve druhé polovině sezony nechyběl na trávníku ani minutu a na rozdíl od některých zkušenějších spoluhráčů si drží svůj výkonnostní standard.

„Samozřejmě vím, že to vždycky může být lepší, ale jsem rád za minuty, které jsem letos odehrál. Akorát mě štve začátek jara, který jsme výsledkově nechytili. Herně to nebylo až tak špatné, body jsme ale nesbírali,“ mrzí skromného fotbalistu.

Ševci se nakopli až v Ostravě, kde skolili silný Baník, a venkovní triumf potvrdili také doma s poslední Duklou. Před reprezentační přestávkou ale Zlíňané nezvládli duel v Liberci, kde gólem Kozáka prohráli 0:1.

„Je to škoda. Měli jsme na to, abychom tam získali minimálně bod,“ cítí Bačo.

Nyní hráče Fastavu čeká derby s Olomoucí. Pivarníkův tým k udržení šesté pozice nesmí na Letné klopýtnout. Proti Hanákům to ale budou mít Zlíňané hodně složité.

Zkušený útočník Mysločovic Pavel Švach skóroval v prvním jarním kole čtyřikrát.
Pořád čekám v útoku, až mě někdo najde, směje se čtyřgólový Švach

„Sigma je vždycky nepříjemný soupeř. Pořád praktikuje svůj typický kombinační fotbal. I když naposledy prohrála na Spartě, předtím si připsala čtyři vítězství v řadě a v tabulce se posunula nahoru,“ připomíná zlínský bek.

„My ale uděláme všechno pro to, abychom body získali my,“ slibuje fanouškům.

Nejen Bačo ví, co má od soupeře čekat. Jinak Olomouc neřeší.

„Nedělím týmy na oblíbené a méně oblíbené. Já to tak nemám. Pro mě je každý zápas v lize těžký,“ říká. „Vždycky záleží hlavně na nás, jak se na utkání připravíme a jak ho potom zvládneme na hřišti,“ přidává.

Podle čerstvě třiadvacetiletého fotbalisty nehraje ani roli, že hosté nastoupí do utkání 26. kola FORTUNA:LIGY bez vykartovaných Plška a Nešpora.

„Tohle jde mimo mě. Olomouc má široký kádr, trenér Jílek jistě najde plnohodnotnou náhradu,“ mává rukou Bačo.