„Čeká nás velmi těžké utkání proti ligovému lídrovi a čtvrtfinalistovi Evropského Konferenčního poháru. Soupeř je jasným favoritem, my se pokusíme odvést co nejlepší výkon. Zda to bude stačit na nějaké body, ukáže až samotný zápas. Pro dobrý výsledek uděláme maximum,“ slibuje asistent trenéra Fastavu David Hubáček.

FORTUNA:LIGA, 30. kolo -
SK Slavia Praha (1.) - FC Fastav Zlín (11.)
Výkop:
středa v 18.00, Sinobo Stadium
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Podaný (Opočenský) | VAR: Ondráš | AVAR: Kubr
Ligová bilance: 26-4-3
Poslední zápas: 1:0 (70. Kuchta, 25. července 2021)
Pravděpodobné sestavy:
Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Kačaraba, Oscar - Hromada, Traoré - Schranz, Ševčík, Olayinka - Tecl. Trenér: Trpišovský.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov - Conde - Dramé, Hrubý, Janetzký, Fillo - Fantiš. Trenér: Jelínek.
Tip Deníku: 2:1

Z ševců už vyprchalo zklamání po nedělním domácím nezdaru s Mladou Boleslaví. Velikonoční duel si vyhodnotili, rozebrali chyby a nyní už myslí jenom na závěrečný duel základní části.

Těžšího protivníka mít nemohli. Obhájce trofeje totiž usiluje o udržení prvního místa, aby do nadstavbové skupiny o titul vstoupil v co nejvýhodnějším postavení. Druhá Plzeň, která na Pražany ztrácí bod, se představí v Mladé Boleslavi. Třetí Sparta hraje v Olomouci.

Pokud Slavia po utkání se Zlínem, který čeká pouze boj o záchranu, zůstane první, přivítá Viktorii v nadstavbě doma, což je pro ni priorita.

Vršovičtí v lize porazili Moravany pětkrát za sebou, pro výhru si půjdou i ve středu. „Máme vše ve svých rukách, ale musíme to potvrdit doma. Zaprvé ty poslední kroky bývají nejtěžší, zadruhé zápasy se Zlínem jsou pro nás vždy problematické. Prostě to na nás tady umí, není to nikdy jednoduché," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Nadstavbová část nejvyšší soutěže začne v sobotu. Vedle bojů o titul a záchranu se bude hrát i skupina o umístění, v níž se představí týmy na sedmém až desátém místě. Vítěz této části získá finanční prémii a lepší nasazení v příští sezoně domácího poháru.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...