Takhle vypadá střelecká extratřída. Na červenobílou družinu stačili během středečního večera prakticky dva muži Lautaro Martínez a Romelu Lukaku. Rychlý štírek a neodstavitelný obr trápili obranu Slavie mnohem více než v prvním duelu na milánské půdě.

Josef Hušbauer.
Rozhodly produktivita a chyby, litoval Hušbauer. Ligu mistrů chce hrát i za rok

„Byli skvělí a v plné nahotě ukázali, jak je těžké bránit světové hráče, když se jim v zápase daří,“ poznamenal trenér Jindřich Trpišovský.

Lukaku i Martínez se svými trefami oba posunuli na hranici jedenácti branek v letošní sezoně. Aspoň jeden takový borec prostě Slavii chybí, což se nejvíce projevuje právě na evropské scéně.

Inter školil

Na té domácí si totiž Slavia díky své dominanci dokáže většinou vytvořit tolik šancí, že k zisku bodů jí stačí proměnit nízké procento. Proti Interu se však opět ukázalo, že v soutěži na nejvyšší úrovni je třeba zužitkovat co nejvíc z možností, jež dostane tým k dispozici.

Masopustovo sólo na Handanoviće patří do kolonky „stoprocentní tutovka“. Skóre mohlo být 2:1 pro domácí, jenže záložník Slavie už letos poněkolikáté v podobné šanci nedal a o chvíli později se prosadil Inter. „Paradoxně mi přijde, že čím víc času na zakončení máme, tím pravděpodobněji nedáme,“ všiml si kouč sešívaných.

„Soupeř měl sedm šancí, dal pět gólů (pozn.: dva rozhodčí po kontrole videa neuznal) a dvě břevna, to je věc, která nás samozřejmě stojí výsledky, a víme, že na tom musíme zapracovat. Kluci dělají maximum a nikdo není zklamaný víc než oni, když se jim nepodaří proměnit,“ doplnil Trpišovský.

Nešťastník Frydrych

V defenzivě pak Slavia žehrala na zbytečné ztráty a na smolný večer Michala Fryd-rycha. Jeho první velkou hrubku ještě „vymazal“ VAR, ale podruhé už nebyla šance na nápravu. Stoper domácích podklouzl na půlce a Lukaku upaloval sám vstříc rozhodující brance. Nelze hodit vše na něj, nicméně pod prohru se výrazně podepsal.

„Nachomýtl se k chybě, pak se samozřejmě nehraje dobře. Zvažovali jsme, že ho v půli stáhneme, ale hodně hráčů bylo pokopaných, takže jsme si chtěli schovat střídání na později,“ vysvětlil kouč.

Útočník Slavie Peter Olayinka (uprostřed) v souboji s Diegem Godínem (vlevo) a Matíasem Vecinem z Interu Milán - Utkání 5. kola skupinové fáze Ligy mistrů, SK Slavia Praha vs. Inter Milán
Ani postup, ani Evropská liga. Slavii pomohl VAR, přesto Interu podlehla a končí

Pro Slavii prohra nicméně znamená, že v Dortmundu už bude hrát jen o čest a příspěvek do národního koeficientu.

„Je ve mně největší zklamání za poslední dobu. Budu si pamatovat, že jsme doma prohráli tři zápasy. To je strašný pocit, cítím se takový prázdný. Věřil jsem, že dokážeme vyhrát, v nejhorším případě alespoň remizovat,“ dodal smutně Trpišovský.