Obránce Dukly Martina Chlumeckého, smolaře pátečního duelu, upřímně litoval. „Musí to být šílené, přitom neodehrál špatný zápas. Takové dva smolné góly, musí to být těžké, určitě mu nezávidím,“ říká Sadílek.

Cristiano Ronaldo
Hon na Ronalda a ofenzivní show. Fotbal v Itálii má bavit

Poprvé poslal domácí zadák balon do vlastní sítě ve 13. minutě, když za bezmocného gólmana Radu usměrnil balon po rohu Petra. Druhý „vlastenec“ přišel po centru krajního beka Kadlece až na konci střetnutí.

„Přálo nám štěstí. Je to taky o tom, že jsme ve vápně a snažíme se míč dotlačit do branky,“ líčí Sadílek.

V prvním poločase ale Moravané před téměř prázdnými ochozy až tolik nebezpeční nebyli. „Dukla byla lepší. První půlku jsme prospali,“ přiznává bez mučení rodák z Uherského Ostrohu.

Páník. Hašek.
Rozjetý Baník táhnou odchovanci. Páník: Základ jim dala akademie

Hostům pomohla až poločasová přestávka. „V kabině jsme si řekli, že musíme držet balon a hrát lépe. Předtím jsme totiž míče jen nakopávali. Ve druhé půli jsme měli už nějaké centry a bylo to lepší,“ je přesvědčený Sadílek.

Fotbalisté Slovácka nakonec důležitou šichtu zvládli. „Byl to důležitý zápas. Věděli jsme, že Dukla není v ideálním rozpoložení, že neproměňuje šance. Jsme rádi, že jsme ji porazili,“ těší hostujícího středopolaře.

Kordulova parta na soupeřově stadionu bodovala po osmi venkovních zápasech. Domů přivezla výhru poprvé od února. „Konečně se nám venku zadařilo,“ raduje se Sadílek.

FC Viktoria Plzeň - FK Teplice
Plzeň znovu v prestižní společnosti. Co přinese letošní Liga mistrů?

„Loni se nám taky nedařilo, tak jsme rádi, že jsme to protrhli teď už tak brzy,“ těší dvaadvacetiletého záložníka.

Slovácko se díky triumfu na Julisce posunulo v tabulce FORTUNA:LIGY na páté místo. „Po pěti kolech máme devět bodů, což nás trochu uklidní. Nesmíme se ale uspokojit,“ ví Sadílek.

Martin Nešpor v Almaty
Střelec Nešpor: Nechali jsme na Kajratu hodně sil, výhra je zasloužená

Potvrdit slušný rozjezd chtějí Daníček a spol. i v krajském derby proti Zlínu. Tradiční derby dvou rivalů je kvůli Barum Czech Rally Zlín na programu až v pondělí 27. srpna.

„Zlín už jsme několik zápasů neporazili, tak snad se nám tentokrát zadaří. Chceme najet na nějakou vlnu,“ přeje si Sadílek.

Roman Wermke byl v zápase Dynama s Prostějovem mužem dne.
Dát gól, nebo ho alespoň připravit, přál si Wermke. Povedlo se obojí