V minulém kole proti Slavii si nechal dát čtvrtou žlutou kartu stoper Hofmann, v Mladé Boleslavi byl za rozhodnutého stavu vyloučen kapitán Daníček.

Trenér Alex Ferguson se rozhodl po 27 letech skončit v Manchesteru United.
Potlesk vestoje pro sira! Ferguson se po operaci mozku vrátil na Old Trafford

Zkušený hostující středopolař, který po zranění krajního beka Reinberka musel ve druhém poločase na stopera, v 86. minutě nedovoleně zastavil střídajícího Džafiće a podruhé žluté kartě musel ze hřiště.

„Samozřejmě se na Vlastu moc zlobím, ale nejenom za dnešní zápas. Byla to hrubá nedisciplinovanost,“ prohlásil po sobotním zápase kouč Slovácka Michal Kordula.

Jeho tým v posledních duelech nesbírá pouze porážky, ale také žluté karty. „Dostáváme je za hlouposti. Opravdu jich máme hodně,“ ví čtyřicetiletý trenér.

Přitom na disciplíně si ratíškovický rodák zakládá. Už proti Slavii někteří borci dohrávali s krvavými očima. „Musíme s tím něco udělat,“ ví Kordula.

Luděk Pernica (vpravo) v utkání s Opavou.
Luděk Pernica zažil v pohárovém týdnu dvojité zklamání, ale už se těší na Real

Slovácku musí na debakl rychle zapomenout. Utěšovat se může tím, že v Mladé Boleslavi to Moravanům nikdy nešlo. Celek z Uherského Hradiště na neoblíbeném stadionu ze dvanácti ligových duelů dokázal zvítězit pouze jednou.

Tři body si Slovácko z Mladé Boleslavi odvezlo pouze v listopadu 2010. V dalších sedmi zápasech získalo jediný bod. Navíc Doškem a Zajícem vstřelilo pouze dvě branky. „Nevím, čím to je, ale prostě se nám tam nedaří,“ krčí rameny Kordula.

Sobotní partii přitom Moravané rozjeli poměrně slušně. „Pak jsme se ale nechali standardními situacemi zatlačit. Následně jsme obdrželi gól. Zbytek poločasu už byl vyrovnaný,“ říká Kordula.

Jaroslav Plašil zdraví diváky po konci utkání v Edenu. Jeho Bordeaux zde v prvním kole Evropské ligy prohrálo 0:1.
Slavia hrála výborně, uznal Plašil. S Bordeaux chce najet na pozitivní vlnu

Měli jsme převahu, pak se to rozsypalo

Hosté po přestávce přidali na aktivitě, výsledek ovšem neotočili.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili slušně, třicet minut jsme hráli velmi dobře. Potom jsme ale smůlovatě po tečované střele dostali druhý gól,“ mrzí kouče Slovácka.

Po kontaktní brance střídajícího Kuchty v 64. minutě, kdy mu míč na hlavu posadil další náhradník Sadílek, to vypadalo, že borci v bílých dresech skóre srovnají.

Trenér Trnavy Radoslav Látal.
Faktor Látal funguje: Trnava si v euforii vyšlápla i na slavný Anderlecht

„Měli jsme převahu, ale v závěrečných minutách se nám to celé rozsypalo,“ štve Kordulu. „Dostali jsme další branky a bylo to. Výsledek je pro nás vzhledem ke hře až příliš krutý,“ cítí trenér poražených.

Zpackaný závěr přikládá poločasovému střídání zraněného krajního beka Reinberka.

„Nemohl pokračovat ve hře, takže Šimko šel na levou stranu a Daníček na stopera. Obrana byla celá rozházená,“ připomíná.

Na konci utkání byl navíc hostující kapitán vyloučen a na stoperu dohrával mladík Janošek. „Organizace hry se kvůli změnám úplně rozpadla,“ lamentuje Kordula.

Trefy nejlepšího střelce Komličenka a mazáka Matějovského hosty dorazily úplně. Výprask 1:5 se mladému týmu nekouše lehce.