„Není pro mě lehké to říct, ale je naprosto zbytečné dělat lídra z někoho, kdo musí před zápasem dvacetkrát na záchod. Přestaňme z Lionela dělat boha. Je to zkrátka jen další argentinský fotbalista,“ prohlásil na adresu svého „nástupce“ Maradona.

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.
Šilhavý začal u "repre" triumfem. Co změnil na startu své éry?

Byť měl Messi na letním mistrovství světa v Rusku světlé momenty, jako například krásné gólové sólo v duelu proti Nigérii, obecně byl za své výkony kritizován. Nejen on, zklamala i celá Argentina. Velké zlaté plány zhatilo vyřazení s pozdějšími šampiony z Francie už v osmifinále.

Sám kapitán jihoamerické velmoci bolest neunesl. Fanouškům poté vzkázal, že si od národního týmu, v němž je mu mnohdy vyčítán nedostatek bojovnosti, potřebuje odpočinout. „Říkám: skvělý hráč, ale ne lídr,“ přikývl Maradona.

 Pavel Kadeřábek a Lasse Schöne z Dánska.
Zraněný Kadeřábek opustil národní tým. Kouč Šilhavý žádnou náhradu nepovolá

„El Diego“ si přisadil i dále. „Než aby mluvil s koučem a spoluhráči, radši si zahraje na PlayStationu. A pak chce tým na trávníku řídit? Ne. Což ale nic nemění na tom, že spolu s Cristianem Ronaldem je nejlepším hráčem na světě,“ dodal už trochu smířlivěji.

Ignorant Maradona?

Ostrá slova hrdiny světového šampionátu z roku 1986 se s mnoha kladnými ohlasy nesetkala, naopak. Jako první pochopitelně reagovala Messiho rodina.

Šimon Falta (u míče)
Stopka za vyloučení platí. Olomoucký záložník Falta si nezahraje proti Zlínu

„Znevažovat Lea je ignorantské. Maradona se chlubí tím, jakým lídrem býval, a přitom říká takové věci o nejlepším fotbalistovi, kterého máme a kterého na dlouhou dobu mít i budeme? Smutné,“ uvedl Maxi Biancucchi, Messiho bratranec a sám rovněž profesionální fotbalista.

Za „malého velkého muže“ Argentiny se postavila i široká veřejnost. Advokátka Alba Llanesová například Maradonovi na sociálních sítích vzkázala: „Když kritika přichází od chlapa závislého na drogách, tak opravdu mnoho neznamená.“

Další zase prohlásili: „Muž, který je mentálně i fyzicky nemocný jako tlusťoch Diego, nemůže Messimu říkat vůbec nic. Argentina stejně nepotřebuje jednoho lídra, potřebuje jich mnoho.“

Povzbudí barcelonskou hvězdu zmíněné ohlasy k opětovné reprezentaci? Své zemi – očividně – chybí.

Cristiano Ronaldo.
Hvězdný Ronaldo přiznal, že sumu za mlčení zaplatil. Ale ne kvůli znásilnění