Dnes dvaadvacetiletý Abdelhak Nouri začal před třemi lety pronikat do sestavy slavného Ajaxu Amsterdam, v červenci 2017 však jeho slibně se rozvíjející kariéra dostala fatální trhlinu.

FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha.
Deset největších přestřelek letošní sezóny. Vévodí Boleslav se Spartou

Během přípravného utkání proti německému Werderu Brémy záložníkovi selhalo srdce a zkolaboval. Byl převezen do nemocnice a jeho stav byl označen za stabilní. O pár dní později však klub oznámil, že fotbalista utrpěl poškození mozku.

V pořadu De Wereld Drait Door však přinesl Abdelhakův bratr Abdelrahim dobré zprávy. Mladík už prý není v kómatu, daří se mu a je v domácím léčení. „Dlouho nebyl doma, my se o něj teď postaráme. Od té doby, co je doma, se mu daří mnohem lépe než v nemocnici,“ uvedl Abdelrahim. „Je si vědom toho, kde je. Zpět ve známém prostředí se svou rodinou,“ dodal.

Usmívá se, to je dobře

S bratrem se koukají na fotbal. „Spí, kýchá, jí, ale z postele nevstane, pořád je na nás velmi závislý. Když má dobré dny, komunikuje, například obočím nebo úsměvem,“ popisuje aktuální Abdelhakův stav.

Rodina se s ním pochopitelně snaží co nejvíce komunikovat. „Mluvíme s ním, jako by nebyl nemocný. Bavíme se s ním, sledujeme fotbal. Je vidět, že se mu to líbí. Často také projevuje emoce, usmívá se, to nám dělá dobře,“ říká Abdelrahim.

Fotbalista Michal Sadílek věnoval půl milionu na boj proti koronaviru.
Sadílek věnoval půl milionu na boj s koronavirem. Chci, aby to už skončilo, říká