Do Mostu odjíždíte ve složité situaci, nicméně ani domácí na tom nejsou na předposledním místě dvakrát dobře. Bude zítřejší duel o to náročnější?

Most mě až tak nezajímá. Dívám se spíš na naše kluky. Ti se po psychické stránce dávali během týdne do pořádku a já věřím, že následující utkání zvládnou.

Veřejnost toho od vašeho mužstva po domácím utkání s Karvinou dle ohlasů asi moc nečeká. Může v tom být pro tým určitá výhoda?

Takto bych to neviděl. My se opravdu musíme dívat jenom sami na sebe a nestarat o druhé. Pořád máme o co hrát, nic není ztracené. Kluci především potřebují odehrát zápas, kterým se chytí a po psychické stránce půjdou zase nahoru. To je náš hlavní cíl. Mužstvo kvalitu má, jen ji potřebujeme ukázat i v mistráku.

Je těžké hráče přesvědčit o tom, že tréninková píle a vytrvalost přinesou své ovoce, přestože výsledkově se týmu na jaře příliš nedaří?

Je to normální práce a nejde o to, zda li je těžká nebo ne. Jde o to, že my, jako realizační tým, klukům pořád věříme, snažíme se jim co nejvíc pomoct, protože tady od toho jsme, nicméně hráči musejí začít věřit především sami sobě.

Jak je vy z pozice trenéra motivujete do další práce?

Co se týče tréninkového procesu, kluci žádnou motivaci nepotřebují. V tréninku pracují velmi dobře a jejich přístup je bezvadný. Osobně si myslím, že ze všeho nejvíc by jim pomohlo, kdyby se v tom všem přestali nimrat.

Jenomže ze všech stran slyší otázky, proč nevyhrávají a nedaří se jim navázat na herní styl zkraje sezony. Vnímáte to i vy?

Samozřejmě. Média jsou toho plná a kvůli sérii bez vstřelené branky jsme teď docela populární. S tím se ale hráči musejí umět vypořádat. Do stávající situace jsme se dostali sami a sami se z ní musíme také dostat. Nikdo jiný nám neubližuje.

Plánovaný útok na postup od samotného začátku jarní části sezony hodně narušují také četná zranění a další zdravotní problémy. Vidíte to jaké jednu z příčin dosavadních nezdarů?

Je to také jeden z důvodů, ale nechceme se na něj vymlouvat. V zimě jsme se na tyto varianty připravovali a chystali jsme si na jednotlivé posty různé hráče. Navíc jsme věděli, že někteří kluci mají žluté karty a do sestavy budeme muset sáhnout. Teď nám vypadl stoper Malý. Ale znovu opakuji, s tím vším se musíme umět poprat.