„Jsem moc rád, že jsme v kraji. Pro každého hráče to bude určitě nová zkušenost. A pokud posílíme, máme co ukázat a udržíme se. Nejsme outsideři," hřímá sebevědomě na celý svět 28letý obávaný kanonýr.

Sám se o nečekaném postupu do kraje, který klub ještě coby Jiskra Otrokovice hrál v roce 1987, dozvěděl až od spoluhráčů. „Bylo to milé překvapení. Krajský přebor bude určitě více fotbalový. Přijdou si na své jak diváci, tak i my hráči. Určitě to bude pro celý tým krok kupředu a dobrá zkušenost," věří Ančinec. „V přeboru se nám bude dařit více než v I. A třídě. Hrajeme pohledný fotbal, který je třeba ukázat," dodal rozhodně nejlepší střelec týmu podzimní části, jenž ještě před zraněním nasázel soupeřům devět gólů.

S přípravou na nový ročník začali v Otrokovicích ve čtvrtek, přičemž první ostrý zápas a generálka čeká svěřence trenéra Josefa Pospíšila první srpnový víkend, kdy se v rámci krajského poháru utkají s rivalem z Fryštáku. „Mrzí mě, že jsem zraněný, každý fotbalista chce hrát a po poslední návštěvě lékaře to nevypadá nejlépe," posteskl si Ančinec. „Bude záležet na doktorovi, jak mě dá rychle dohromady. Dlouho se nevědělo, co mi je, až teď se po důkladném vyšetření ukázalo, že mám artrózu kyčlí. Už se nemůžu dočkat návratu na hřiště, až budu fit, poperu se o své místo v sestavě," poznamenal útočník, o jehož služby před nedávnem měly zájem Kvasice či Spytihněv. Sám ale chce dohrát kariéru v Baťově. „Jsem z Otrokovic, máme nový areál, v kabině vládne pohoda. I vedení je skvělé, hraju se svým dobrým kamarádem Jiřím Jiráskem, kvůli kterému jsem se dostal zpět, takže nehodlám měnit barvy," zopakoval obávaný kanonýr.

Vzhledem k náročnému losu se dá říci, že nováčka na úvod sezony čeká křest ohněm. Druhou srpnovou neděli se představí v Provodově, následně doma vyzve rivala z Luhačovic a pak zajíždí na půdu ambiciózního Rožnova pod Radhoštěm. „V kádru vládne skvělá pohoda, máme skvělou partu a tvoříme opravdový tým. Oproti mému dřívějšímu působení je tu úplně jiná morálka, takže věřím, že do krajského přeboru patříme a nemusíme se bát," dodal Martin Ančinec.

Trenér: V kraji chceme hrát důstojnou roli

Otrokovice – Už podruhé slavil Josef Pospíšil nečekaně postup o třídu výše, třebaže jeho tým neskončil na předních příčkách. Po nečekaném vzletu vzhůru s tehdy divizním Hulínem musí nyní co nejlépe připravit na nejvyšší krajskou soutěž SK Baťov.

„Asi to přitahuji," směje se zkušený kouč. „Nikdo z nás to nečekal, o to větší výzva je se s nastalou situací poprat a dokázat, že nebudeme v soutěži jen do počtu," prohlásil odhodlaně trenér, který do Otrokovic přišel v zimě na místo odvolaného Koleniče.

„Určitě musíme tým posílit, s výjimkou zálohy snad na všech postech. Hlavně stopera a hrotového útočníka. Ale to je dlouhodobě nedostatkové zboží," uvědomuje si Pospíšil, jenž v lednu oslavil jubileum – 50. narozeniny.

Po třech týdnech volna nyní hráči polykají tréninkové dávky, aby byli co nejlépe připraveni na náročný úvod nové soutěže. „Generálkou pro nás bude pohárový duel s Fryštákem (3. srpna), do té doby stihneme čtyři přáteláky, první již v sobotu s Napajedly," upřesnil Pospíšil, jenž má o ambicích svého týmu jasno. „Budeme se snažit hrát v kraji důstojnou roli. Dál ať si to každý přebere," dodal s úsměvem trenér Baťova.⋌ (mb)