Z jeho slov šlo cítit, že není stoprocentně spokojený s výkony, což potvrdil. „Nemyslím si, že by byly úplně špatné, ale mám pořád na čem pracovat," uvedl.

Do zimní přípravy na Letné se zlínský odchovanec zapojil poté, co na podzim hostoval ve druholigovém Znojmě. V jihomoravském celku vstřelil tři góly, avšak celkově se jeho představy nenaplnily. „Změnil jsem prostředí, což mi pomohlo. Odmala jsem byl ve Zlíně. Ale čekal jsem, že budu víc vytížený," vysvětlil.

Teď by Bartolomeu byl rád, kdyby se jej hostování netýkalo. Touží po tom, aby znovu nahlédl do první ligy, kde doposud nastřádal 17 startů. Na gól čeká. „Chci ve Zlíně získat místo a týmu pomoct k tomu, abychom se posunuli ještě víc vpřed," prohlásil.

Jestli se mu to podaří, to napoví už nominace na soustředění do Turecka, které ševci zahájí 29. ledna. Zde se dočkají přírodních trávníků a příjemnějšího klimatu. „Do tepla se už těšíme. Musíme však pracovat v podmínkách, jaké jsou. Jak přijedeme, stejně tu bude zase zima," poznamenal fyzicky zdatný fotbalista.

Ještě předtím se ale mužstvo představí na domácí umělé trávě. V pátek se střetne s polským Gornikem Zabrze a rádo by si spravilo chuť po třech porážkách. Naposledy podlehlo dnes slovenským Zlatým Moravcům 1:2. „Určitě už by to chtělo výhru, i pro psychickou pohodu. Musíme za ní pořád jít. Věřím, že brzy přijde," uzavřel Robert Bartolomeu. 

Fastav Zlín – Zlaté Moravce 1:2

Branky: 84. Hnaníček – 76. Gešnábel, 90. Karlík. Zlín: Dostál – Matějov, Jugas, Gajič, Kopečný – Štípek, Živulič, Traoré, Bartolomeu – Vukadinovič, Diop. Střídali: Hubáček, Janíček, Hnaníček, Bačo, M. Mlýnek, V. Mlýnek. Trenér: Páník.