SK HANÁCKÁ SLAVIA KROMĚŘÍŽ – FC FASTAV ZLÍN 1:2PEN (0:0)

„Průběh zápasu mě nepřekvapil. Očekával jsem těžké utkání," říkal po zápase kouč Zlína Martin Pulpit, který dal příležitost několika hráčům širšího kádru. „Mohli jsme se přesvědčit o jejich výkonnosti, která není dobrá. To je realita," kritizoval Pulpit.

Kroměříž byla v prvních pětačtyřiceti minutách lepším týmem. Hrozila z brejků a vytvořila si několik gólových šancí. Paradoxně se ujala vedení v 66. minutě, když se od začátku druhé půle jen bránila.

Po hezké akci našel Šturma centrem ve vápně Ševčíka, který už míč dotlačil do odkryté branky. O minutu později se mohla dostat Kroměříž už do dvoubrankového vedení, ale lob Šturmy skončil na tyči.

„Odehráli jsme dobré utkání. Hráli jsme to, co jsme si řekli. Jsem na hráče hrdý. Pracovali dobře v defenzivě. Je škoda, že jsme nedali druhý gól, ale o zklamání bych nemluvil. Snad budeme mít víc štěstí v lize," poznamenal trenér Kroměříže Bohumil Páník.

Moc nescházelo a jediná branka domácím k postupu stačila. Běžela už 92. minuta, na světelné tabuli svítilo skóre 1:0 pro Kroměříž. Hosté navíc dohrávali v deseti po zákroku brankáře Žukowského, který v 86. minutě v samostatném úniku fauloval aktivního Šturmu. Rukavice si navíc musel navléknout obránce Benčík, protože Zlín využil všechna střídání.

Jenže po standardce Zlína a střele Poznara tečoval míč Malcharek, který srovnal. „Myslím, že jsme ukázali, že i proti takovým soupeřům se dá hrát," dodal Páník.

A šlo se na penalty. V nich se překvapivě postavil do branky útočník Poznar. Zlínský dlouhán nezklamal. Ba co víc, předvedl famózní představení. Vychytal tři kroměřížské střelce. Když pak v osmé sérii přišla řada něj, bezpečně prostřelil domácího Jelínka, který na druhý poločas vystřídal zraněného Maráka. „Věřil jsem si," líčil šťastný Poznar.

Branky: 66. Ševčík – 90+2. Malchárek, rozh. pen. Poznar. Penalty Zlína: Chmelo – proměnil, Benčík – proměnil, Motal – proměnil, Malý – neproměnil, Kurtin – neproměnil, Hájek – proměnil, Malcharek – proměnil, Poznar – proměnil ŽK: Netopil. ČK: Žukowski. Rozhodčí: Emanuel – Nádvorník, Kotík. Diváci: 606.

Kroměříž: Marák (46. Jelínek) – Cverna, Budín, Netopil, Chýla – Steiner, Perůtka (k), Handl, Šturma – Látal, Strašák. Trenér: Bohumil Páník.


Zlín: Žukowski – Kopečný, Malý, Hájek, Jasenský (39. Benčík) – Salachna, Matějov, Motal – Železník (k),, Malcharek, Kurtin. Trenér: Martin Pulpit.⋌(mar)