I. A třída

V I. A třídě skupině A si to o vítězství zřejmě rozdají dva nejlepší celky po podzimu, které již nyní mají téměř desetibodový náskok před ostatními. A především vedoucí Hutisko-Solanec se netají postupovými ambicemi.

„Loni nám prvenství uteklo v závěru, proto věříme, že jsme se z chyb poučili,“ říká předseda klubu František Mikulenka. Tolik už se do vyšší soutěže naopak netlačí Vidče, které na druhém místě ztrácí bod.

„Podzim se nám dost vydařil. V podobném duchu bychom rádi pokračovali, ale o postupu zatím moc nepřemýšlíme,“ hlásí z tábora Vidče předseda klubu Petr Jurča.

Skupině B zatím vládne Chropyně.

„Bylo by hloupé říkat, že se nechceme vrátit do krajského přeboru. Nejvíce by nám měla šlapat na paty Mladcová, která se posílila o zkušené hráče,“ upozornil trenér lídra Josef Hamrla, jehož tým také doznal změn. Do Chropyně se vrátil stoper Tomáš Buksa z Těšnovic, z Kroměříže získala na hostovaní Jana Urubka, který hrál na podzim divizi za Napajedla. Další novou tváří je Ondřej Přikryl z Kyselovic.

Ani druhé Kněžpole, které ztrácí pouhý bod, neskládá zbraně.

„Když skončíme třetí nebo čtvrtí, nic se nestane. Ale lhal bych, pokud bych řekl, že nepomýšlíme na prvenství. Rozhodně to Chropyni nedáme zadarmo. Hlavně ale chceme hrát stejný fotbal jako na podzim,“ říká trenér Ladislav Soviš, který v mužstvu přivítal dvě nové tváře – univerzály Hánu z Kunovic a Starobu z Jarošova.

„Je to pro případ, že by se nám někdo zranil. Není důvod něco měnit. Máme šestnáct kvalitních hráčů a to stačí,“ dodal.

I. B třída

V A skupině 1. B třídy se na podzim odpoutal od zbytku startovního pole celek Podlesí a vypadá to, že má slušně nakročeno k postupu.

„Máme sice celkem solidní náskok, ale na jaře se může stát vše. Musíme být ostražití,“ uvědomuje si předseda klubu Josef Zetek.

„Bylo by hodně smutné, kdybychom výborně rozehranou soutěž nezakončili postupem. Navíc našeho největšího rivala z Nedašova jsme už v obou duelech vyhráli,“ dodává Josef Zetek.

V „béčku“ zatím drží postupové eso Fryšták, který se již několik let netají přáním zahrát si o soutěž výše.

„Bylo by alibistické nechtít postoupit, určitě se o to popereme. Pokud to ale nevyjde, svět se nezboří. Konkurentů na první příčku je hned několik,“ uvědomuje si asistent trenéra a předseda fryštáckého klubu Vratislav Rudolf, jenž by jej rád do pěti let dostal mezi krajskou špičku až do přeboru.

O dva body druhé Těšnovice také již několik sezon mlsně pošilhávají po metě nejvyšší.

„Z kluků cítím, že by chtěli vylepšit naše maximum v soutěži, což bylo třetí místo. Rozhodně bychom se nebránili možnosti vyzkoušet si I. A třídu. Rozhodovat se bude mezi námi a Fryštákem,“ očekává trenér Těšnovic Luděk Juráň, který sice bude postrádat Buksu (Chropyně), ale tým naopak posílili Michálek z Rataj a Holub, kteří prošli Hanáckou Slavií Kroměříž.

Vedoucí celek I. B třídy skupiny C Bojkovice musel čtrnáct dnů před startem odvet řešit problém v podobě odchodu trenéra Miroslava Poláška.

„Dlouhodobě se mu nezdál úzký kádr, poslední kapkou pro jeho odstoupení pak byla série porážek v přípravě,“ uvedl technický vedoucí týmu Martin Liška. V Bojkovicích ale našli bleskově náhradu v podobě Jiřího Váni ze Slavičína.

„Je to progresivní trenér, brali jsme ho i s výhledem do budoucna. Nechtěli jsme jen záskok na půl roku,“ vysvětlil volbu Martin Liška, který bude Váňovi dělat asistenta. Nečekaná změna ale nic nemění na ambicích klubu.

„Jsme první a o postup se určitě popereme. Základem je, že se nám podařilo udržet kádr z podzimu. Novou posilou je pak David Jančovič ze Slovenska, který nám zvýšil konkurenci v obranných řadách,“ dodal.

Nováček soutěže z Nedakonic dýchá na záda Bojkovicím, oba celky v tabulce dělí jen tři góly ve skóre.

„Co se týče postupu, ten není jednoznačným cílem. Když se to povede, tak do toho půjdeme, když ne, tak se nic neděje,“ říká trenér Roman Sklenář, podle kterého chtějí hlavně bavit fanoušky. Z mužstva odešli bratři Trubačíkovi do Starého Města a Vojtek do Břestku. Jedinou novou tváří je Roman Panáček z Kostelan.

„A opět chceme do týmu zapracovávat šikovné dorostence,“ dodává Sklenář.

MARTIN BŘENEK, ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU