Vzájemný duel bude o to vyšponovanější, že oba týmy mají stále o co hrát. Slezané o holý život, Zlínští o naději a tabulkový posun do vyšších pater.

Na co vše se do Opavy těšíte?

Těším se, že se podívám na dobrý fotbal a uvidím známé, které mám rád. Navíc se vracím do prostředí, kde jsem strávil hodně času a kde se mi líbilo.

Nebude tedy vaše srdce trochu rozpolcené?

To je těžká otázka. Trochu asi ano. Ale momentálně mě zaměstnává Zlín, tím je řečeno vše.

Z čeho budete mít po zápase radost?

Z toho, když bude spokojený divák, který na fotbal vyrazí. Očekávám velmi těžké a bojovné střetnutí, do kterého musíme dát všichni 110 procent, abychom se po utkání mohli podívat do zrcadla. Pak budu spokojený.

Po dlouhé době se představíte opavským fanouškům v roli soupeře. Jak na ně vzpomínáte?

Jenom v tom nejlepším. Když fandili a povzbuzovali, byli vždy oním pověstným dvanáctým hráčem. Pro mužstvo byli velkou vzpruhou, což samozřejmě platí i teď.

Není však žádným tajemstvím, že opavští příznivci celkem otevřeně vystupují proti klubovému vedení. Vnímají to hráči?

Vnímají, i když fanoušci si možná myslí, že nikoliv. Rozhodně to není příjemné. Představte si, že jste v tlaku a pak se na vteřinku zaposloucháte, co skandují, a zjistíte, že se na fotbal vlastně ani nedívají a jde jim jenom o to pokřikovat něco na adresu vedení. Alespoň to tak vypadá. Zažil jsem to na vlastní kůži. Vlastnímu mančaftu to spíš ublíží.

Pojďme k samotnému fotbalu. Co říkáte na opavský vstup do jara?

Velmi sympatický. První domácí zápas proti HFK sice Opava prohrála, ale prohrát jej rozhodně neměla. Nezasloužila si to. Nicméně pak si vše vynahradila v Pardubicích, kde zvítězila, což ji určitě povzbudí. I proto čekám velmi náročný zápas.

Náročný bude jistě také terén. Myslíte, že jej pořadatelé zvládnou připravit?

To je otázka. Předpověď počasí opravdu není příznivá. A přestože opavský stadion patří k těm nejkrásnějším v soutěži, hrací plocha asi nebude v optimálním stavu. Má pršet a sněžit, nicméně podmínky budou stejné pro obě mužstva. Každopádně se musíme připravovat směrem k sobotě s tím, že se hrát bude, protože úvodní jarní kolo již bylo odloženo a moc dalších volných termínů není.

Stihl jste se už s některým z bývalých parťáků z Opavy lehce poškorpit?

Naposledy jsme si psali s Vencou Zapletalem. Na jednu stranu sice máme každý jiného zaměstnavatele a chceme dopomoct k úspěchu právě tomu našemu, na druhou stranu je to jenom fotbal.

Do opavské kabiny máte pořád velmi blízko, využije vašich poznatků i trenér Kalivoda?

To záleží na něm. Je ale pravda, že v týdnu už mě požádal o nějaké informace, takže věřím, že jemu i mužstvu k něčemu budou.