Dařilo se i dalším dvěma regionálním klubům. Juniorka zlínské Tescomy uspěla po stejném výsledku ve Znojmě a po třetím vítězství za sebou se vyšvihla už na čtvrté místo. Naději na záchranu oživilo Elseremo Brumov, které v souboji dvou sestupem ohrožených celků porazilo v Kravařích béčko Baníku Ostrava 2:0 a na svého soka tak mají na 15. příčce manko už jen dvou bodů. V Kunovicích se ujaly vedení překvapivě Hranice. Domácí však senzaci nedopustili a slepenými góly Mareše a Ondřejky v rozmezí necelých 120 vteřin skóre v 35. minutě otočili. „Od té chvíle už jsme zápas kontrolovali a vytvořili si spoustu šancí. Proměnili jsme však pouze jedinou zásluhou Stýskaly. Naše výhra je zasloužená, rozdíl ve skóre mohl být ještě vyšší,“ pověděl kouč Slovácka Stanislav Vajčner, jehož družina protáhla svou vítěznou šňůru na tři utkání.

Stejně dobře si vedou i mladíci Tescomy, kteří po výhrách s Karvinou a s béčkem Jihlavy poradili i se Znojmem. Ve městě vína a okurek rozhodli o svém plném bodovém zisku ještě do přestávky, kdy se dvakrát trefil Šrom. „Začátek byl ze strany domácích hodně ostrý. Hráli agresivně a místy až nečistě. Kluci se s tím však perfektně vyrovnali,“ pochvaloval si zlínský kouč Alois Skácel. A když po obrátce přidal třetí branku Otruba, nebylo o vítězi pochyb.

Na jedničku zvládli fotbalisté Elserema klíčový jarní zápas s rezervou Baníku Ostrava. „Jsme zpátky ve hře o záchranu. Musíme však doma porazit Lipovou,“ dobře ví brumovský asistent trenéra Miroslav Mičega. Jeho svěřenci přežili v Kravařích úvodní nápor Severomoravanů a po půl hodině udeřili přesnou hlavičkou Řeháka. Stejný hráč pak po obrátce pojistil náskok Valachů, a kdyby v závěru zachoval klid, mohl oslavit i hattrick. „Soupeř se uchýlil ke stereotypní hře nakopávaných míčů, kterou jsme v pohodě otupili. A když bylo nejhůř, podržel nás brankář Kolmokov,“ chválil Beňo.