Soupisku nejpopulárnějšího moravského klubu tvoří bývalí i současní čeští reprezentanti. Kromě nachlazeného Svěrkoše a lvíčete Řezníka by měli přijet všechny hvězdy výběru kouče Karla Večeři včetně Bolfa, Galáska, Otépky či Lukeše. Zkušený stratég však základní sestavu prozradit nechce.

Ostravané by jen neradi zopakovali rok starou blamáž, kdy prohráli před pěti tisíci diváky s třetiligovým Frýdkem-Místem 0:2. „Je zřejmé, že se domácí budou chtít vytáhnout a předvést před svými fanoušky. Určitě nám nedají nic zadarmo. Zápas nesmíme v žádném případě podcenit,“ pronesl kapitán Baníku Martin Lukeš.

Kapacita brumovského stadionu je tři tisíce a funkcionáři domácího oddílu odhadují návštěvu téměř dvou tisíc fanoušků. Brumovští mají ale dost starostí sami se sebou a těžko předpokládat, že by napodobili sousední Slavičín, který před čtyřmi lety vyřadil ve třetím kole Brno.

Přečtěte si také: Brumov se chystá na fanoušky Baníku

Elseremo prohrálo úvodní dva soutěžní zápasy a se skóre 3:7 se krčí na posledním místě skupiny E. Naposledy doma v neděli podlehlo nováčkovi z Valašského Meziříčí 3:5.

„Je to špatné. Za stávající situace je pro nás pohár přítěží, raději bychom ani nehráli,“ pravil asistent brumovského kouče Miroslav Vaněk.

I přes špatný start do podzimní části se však samotní hráči na duel s atraktivním soupeřem těší. „Nastoupit s Baníkem je pro nás čest a zpestření sezony,“ uvedl kapitán mužstva Stanislav Dorňák.

Nejzkušenější hráč Brumova absolvoval deset let staré pohárové střetnutí s tehdy provoligovými Drnovicemi, které na Valašsku zvítězily 3:0.

„Na zápas se dobře pamatuji. Hrál za nás i Zdeněk Šenkeřík (útočník Slavie Praha – pozn. autora), který tehdy nastartoval svou kariéru,“ zavzpomínal Dorňák.

A jaký výsledek by bral vůdce brumovské kabiny bral dnes? „Když dáme gól a neprohrajeme o více než pět branek, budu spokojený.“