BRUMOV – KARVINÁ 0:1 (0:0)

„Musím jít klukům do kabiny poděkovat, protože diváci viděli dobrý zápas. Pohár je o tom, že nyní budou vzpomínat, jak si zahráli proti Karviné a vloni se Slováckem," spěchal hlavní kouč Miroslav Mičega ke svým svěřencům.

Ti ve středu předvedli heroický výkon. Favorit sice více držel balon, především v úvodu Brumovské sevřel do kleští a zprvu to vypadalo na brankový příděl. Mikulův nápřah skončil na spojnici břevna a tyče. „Prvních patnáct minut jsme byli vyjukaní a Karviná měla jednu šanci. Ale od té doby jsme jim byli vyrovnaným soupeřem," pochvaloval si brumovský stratég.

Domácí organizovanou obranou dominantní projev Karviné dokonale eliminovali. Vyloženou šanci si nevytvořila, brankáře Urbánka zaměstnalo jen pár závarů. „Nemohli jsme sice hrát otevřený fotbal, hráli jsme zezadu, ale když spočítám šance, měli jsme jich možná i víc. Sice to opticky vypadalo, že měli víc ze hry, ale na šance jsme byli lepší," počítal Mičega.

Smolka, Šebek, Straka a především Horáček v 71. minutě odmítli slávu. „Nejvíc mě mrzí Horáčkova šance. Tam se lámal chleba. Do té doby to bylo jen po šestnáctky. Kdyby dal gól, zápas by vypadal jinak," věděl Mičega.

Jenže o dvě minuty později se na druhé straně parádně uvolnil Pavelka a po sedmi minutách na hřišti pomocí břevna rozhodl. „Určitě to Danovi nebudu vyčítat. Je to mladý chlapec. Má osmnáct roků, takže se teprve učí zvládat tyto těžké situace," mávl rukou Mičega, který v Horáčkovi má velmi podobnou kopii Olina Bartozela. „Dan je velmi šikovný na míči. Ale hraje to ještě až příliš takticky. Ale o tom to je, že dávám těmto mladým klukům šanci. Když se vykope, může si čuchnout do profesionálního fotbalu," myslí si brumovský kouč.

Brumov se ještě pokusil o zázrak, ale Karviná si už triumf vzít nenechala, naopak nechala vyniknout gólmana Urbánka zapůjčeného ze Slovácka.

Porážka sice bolí, ale fakt, že se Brumov se svými talenty umí dlouhodobě postavit profesionálům, zaslouží uznání.

Branka: 73. Pavelka. Rozhodčí: Mikel – Pelikán, Vysloužil. Diváci: 460. ŽK: 41. Šebesta, 50. Straka, 90. Chovanec – 60. Uvíra.

Brumov: Urbánek – Dorňák (36. Miklas), Dekleva, Macků, Trochta – Řehák (69. Chovanec), Straka, Školník, Horáček – Smolka, Šebek. Trenér: M. Mičega.

Karviná: Pindroch – Cverna, Mikula, Uvíra – Knotig, Vaněk, Fischer Fischer (61. Vladavič), Gonda, Fiala (46. Eismann) – Limanovský, Mišínský. Trenér: J. Mazura.

Nesedlo mi to, litoval spálené šance Horáček

Mohl být slavným. Záložník fotbalistů Brumova Daniel Horáček totiž měl v 72. minutě největší šanci zápasu poháru České pošty proti druholigové Karviné. Drze obral soupeře o míč, zbavil se dvou dobíhajících obránců a…minul tři tyče.

„Nesedlo mi to, chtěl jsem vystřelit placírkou na přední tyč. Už je to pryč, nedá se to vrátit. Je to zklamání," špital smutný Horáček, který přitom mohl i přihrávat do vápna Smolkovi. „Neviděl jsem ho," vyčítal si brumovský technicky vybavený záložník.

Přesto by se výčitek v kabině dočkat neměl. „Ještě se uvidí, ani nevím, kde je trenér. Trochu jsme se o tom pobavili. Mohl jsem i přihrávat. Nedá se," mrzelo Horáčka.

Přitom je to borec, který ještě před dvěma lety hrával I. A třídu, a vloni krajský přebor za Vlachovice. Nyní provětral profesionály z Karviné. „Je to zážitek na celý život. Byl to velký výkonnostní skok, odehráli jsme dobrý zápas. Poprali jsme se s tím dobře. Aspoň na penalty jsme to mohli dotáhnout," věděl smutný hrdina Daniel Horáček.

„Byli fotbalovější. Věděli o sobě. My jsme se vesměs bránili. Ačkoliv jsme hráli doma, jen jsme bránili a podnikali brejky. Dařilo se nám to, bohužel jsme udělali jednu chybu a soupeř ji potrestal," klopil zrak Horáček.