„Odehráli jsme špatný zápas a podali doma na jaře nejhorší výkon. Kluci možná i chtěli, ale utkání nezvládli psychicky. O záchranu se bojuje jinak,“ konstatoval smutně brumovský kouč Miroslav Mičega.

Jeho svěřenci zaostávali za mladíky Tescomy ve všech směrech, nejmarkantnější rozdíl byl v rychlosti. Už v první minutě si zlínský Otruba lehce poradil s Lukšíkem a naservíroval svému kolegovi z útoku míč před odkrytou bránu, jenže Janča mířil vedle. Štěstí stálo na straně domácích i ve 24. minutě, kdy je od pohromy při Otrubově ráně zachránila horní tyč. Odražený míč však vrátil do vápna Šrom a Konečník už balon do sítě dopravil.

Ani inkasovaný gól Valachy z letargie neprobral a jen díky dvěma skvělým zákrokům brankáře Kolmokova odcházeli do šaten za přijatelného stavu 0:1. „V první půlce to nemělo z naší strany nic společného s fotbalem,“ zlobil se Mičega nad počínáním svých oveček.

Spokojeností naopak zářil jeho zlínský protějšek Alois Skácel. „Na klucích bylo od začátku vidět, že chtějí zakončit sezonu výhrou. Vzali to hodně zodpovědně a je jen škoda, že jsme v prvním poločase neproměnili další šance,“ podotkl Skácel.

Podruhé se hosté prosadili až tři minuty před koncem, kdy už Elseremo hrálo bez vyloučeného kapitána Dorňáka. Šrom našel Otrubu, proti jeho skákavé střele byl Kolmokov bezmocný. Už předtím však opět zlikvidoval dvě velké možnosti Tescomy. „Jediným plusem byl výkon Kolmokova, zbývající hráli na padesát procent,“ pronesl Mičega.

Slovenský odborník přišel do Brumova v zimě, k záchraně však klub jako před třemi lety v divizi nedovedl. „Přesto jsem na svoje hráče pyšný. Ztráceli před jarem devět bodů a nakonec až do předposledního kola bojovali o záchranu,“ pravil Mičega. Zda zůstane u týmu i pro příští sezonu, však jasné není. „Musím si všechno zhodnotit a nechat projít hlavou.“ Jeho družina se s MSFL definitivně rozloučí tuto sobotu v Břeclavi.

To rezerva Zlína už má třicet duelů za sebou a zatím je pátá. Předběhnout ji ovšem ještě může Uničov i Břeclav.

Branky: 24. Konečník, 87. Otruba. Rozhodčí: Pochylý - Paták, Kneisl. ŽK: Kozubík, Dorňák, Smolka, Füzik - Otruba, Janča. ČK: 81. Kozubík. Diváci: 200.

Brumov: Kolmokov - Kozubík, Homér, Lukšík, Ptáček (84. Staník) -P. Beňo, Dorňák, Lysáček, Füzik -Smolka, Řehák. Trenér: Miroslav Mičega. Zlín B: Baránek - Malý, Křiva, Pazdera, Kovařík - Šrom, Řihák, Elšík, Konečník - Janča (75. Poznar), Otruba. Trenér: Alois Skácel.