Zlínská juniorka v MSF potřetí v řadě prohrála, jejímu kouči Skácelovi navíc klubový řidič autobusu naboural vůz

Uherskohradišťská záloha už čtyři kola v řadě nezvítězila a potřetí za sebou prohrála. Přesto zůstala třetí. „Prohráli jsme zaslouženě. Zápas jsme nezvládli hlavně po defenzivní stránce. Uničov hrozil z rychlých protiútoků a naše chyby v obraně trestal,“ líčil kouč Slovácka Stanislav Vajčner, který poslal na trávník od začátku tři dorostence. „Nemůžu říct, že by zklamali. Každá jejich zkušenost v třetí nejvyšší soutěži je cenná.“ Diváci na kunovické Bělince se v neděli bavili. Kromě šesti branek viděli i tři červené karty. Nejdříve vyloučil rozhodčí Pustějovský ve 20. minutě hostujícího Uvíru, za čtvrt hodiny ho následoval po sprchy domácí Pacl a minutu před koncem šel předčasně do kabin uničovský Mazouch.

Mladíci Tescomy spadli po třech prohrách za sebou ze čtvrté na sedmou příčku. Předtím přitom nenašli přemožitele v sedmi duelech. „Mužstvo je mladé, má výkyvy. Poslední zápasy jsou navíc ovlivněny maturitami. Chemie týmu je narušena,“ vysvětluje příčiny nezdarů zlínský trenér Alois Skácel. Střetnutí s Dolním Benešovem mělo navíc pro něj osobně nepříjemnou předehru. Řidič klubového autobusu mu před odjezdem do Luhačovic v areálu na Vršavě naboural jeho vůz. „Bavil jsem se Jirkou Chytrým (kouč starších dorostenců Tescomy - pozn. autora) a najednou vidím, že mi mizí auto,“ zlobil se Skácel na neopatrného řidiče, který nezvládl couvání na parkovišti, kde stál pouze Skácelův automobil. Zlínská juniorka tak vyrazila k duelu až po vyšetření nehody policií a do Luhačovic přijela pouze půl hodiny před úvodním hvizdem. „Na to se ale vymlouvat nemůžeme,“ prohlásil Skácel. Jeho družina však inkasovala už ve 14. minutě a do plné obrany Dolního Benešova se ani jednou neprosadila. Napravit zaváhání může Zlín už zítra, kdy v předehrávce 29. kola hostí od 17 hodin poslední Hranice.

Další ránu dostala naděje Brumova na záchranu. Po poločasové remíze 2:2 Valaši ve Frýdku-Místku zcela propadli a na čtrnáctý Dolní Benešov a třinácté béčko Baníku Ostrava opět ztrácejí tři body. „Výsledek neodpovídá dění na hřišti. Domácí vystřelili na naši bránu osmkrát a dali pět branek,“ hořekoval asistent brumovského kouče Miroslav Beňo. Hosté naopak v koncovce pohořeli. V úvodní části trefil Ptáček horní tyč a Řehák zahodil dvě sóla. Zlepšení nepřinesl ani druhý poločas, v němž fotbalisté Brumova pohrdli třemi velkými šancemi.

Jak nastoupili
Slovácko B: Mendl - Bělaška, Spazier, Prucek (70. Zálešák), Přílučík - Pacl, Drápala, Stýskala, Diviš (78. Dufka) - Ondřejka, Perůtka. Trenér: Stanislav Vajčner. Zlín B: Baránek - Malý, Křiva (46. Číhal), Pazdera, Kovařík - Šrom, Řihák, Elšík, Konečník - Janča, Otruba (65. Poznar). Trenér: Alois Skácel. Brumov: Kolmokov - Kozubík, Homér, Lukšík, Ptáček (84. Staník) - P. Beňo, Dorňák, Lysáček, Füzik - Smolka, Řehák. Trenér: Miroslav Mičega.