Po neúspěšném přestupu do Slavie se přes rivala z Letné vrátil do známého prostředí zpět na Moravu.

Srbský fotbalista, který 14. prosince oslaví sedmadvacáté narozeniny, se ale po nepříjemném zranění nedokázal dostat zpět do bývalé formy. Zahazoval šance, gól dal jenom z pokutového kopu.

„V některých zápasech mi chybělo trošku štěstí. Skoro v každém utkání jsem měl velké šance, které jsem bohužel neproměnil. A kdyby jo, tak teď bychom se tady bavili o tom, jak jsem měl skvělý podzim a měl bych třeba deset gólů. Bohužel to tak není. A o to mám větší motivaci v zimě pořádně potrénovat. Pokud mně bude držet zdraví, věřím, že jaro může být úplně jiné,“ věří sympatický rodák z Bělehradu.

FC Zlin vs. FC Lokomotiv Moskva. 2. poločas
Zlín je fyzicky výborně připravený tým, chválí soupeře trenér Semin

Bude těžké najít motivaci na poslední letošní zápas?

Těžké to nebude. Hrát s takovým mančaftem, jakým je Lokomotiv Moskva, je vždycky zážitek, na který se každý fotbalista těší.

Věříte, že byste Lokomotiv mohli doma potrápit ještě víc než v Rusku?

V každém zápase, co jsme doma v Olomouci odehráli, jsme na hřišti nechali všechno. Hlavně proto jsme ani jednou neprohráli a dokonce jsme byli blízko i výhře. Určitě je šance, abychom i Lokomotiv potrápili.

Dnes nehrajete pouze o čest a český koeficient, ale i o peníze. Vypsalo vedení klubu za případnou výhru nějakou speciální prémii či vánoční bonus?

Ne ne. S vedením jsme se o tom nebavili. Třeba s něčím přijde. (úsměv) Ale taky třeba ne. Nevím, každopádně to není otázka pro mě.

Jaký největší zážitek si z Evropské ligy odnesete?

Nemohu mluvit za kluky, ale pro mě byl každý zápas zážitkem a zkušeností.

Zlínský fotbalista Mirzad Mehanović (ve žlutém dresu) se v derby se Slováckem dopustil prohřešku. S trenérem Páníkem si ale celou situaci vyříkal.
Odchod? Není důvod, abych ve Zlíně končil, říká Mehanović

Vedení klubu i trenér Páník v předstihu avizovali, že v zimě dojde k zeštíhlení kádru. Neobáváte se toho, že i když máte ve Zlíně hostování do konce sezony, musel byste se už v zimě vrátit do Sparty?

O tom nic nevím. Ještě jsem s nikým nemluvil, takže na to nedokážu odpovědět. Nechávám tomu volný průběh. Uvidím, jak to bude a kde se na jaře objevím.

Dokdy chcete mít o své budoucnosti jasno?

Jasno bych chtěl mít co nejdříve. Ale ve fotbale nikdy nevíte, takže pokud to budu vědět před návratem do Česka, budu jedině rád.

Máte třeba i jiné nabídky?

A agentem jsem se ještě nebavil. Chtěl jsem mít klid, protože předcházející přestupové období pro mě bylo náročné. Každou chvíli to bylo jinak. Teď budu mít s agentem schůzku. Uvidíme, s čím za mnou přijde.

Fotbalisté Zlína (v bílých dresech). Ilustrační foto
Vstupenky na Evropskou ligu.

Jak hodnotíte podzimní část?

Nejsem ten, kdo by měl podzim hodnotit. V létě ale přišlo hodně nových kluků a než si kádr sedne, vždycky to trvá. Pro většinu z nás byla novinka Evropská liga. Hrát tři soutěže najednou není úplně jednoduché. Nějaký cíl jsme měli. Něco jsme splnili, něco ne, ale věřím tomu, že v zimě je spousta času na práci. Že si to ještě víc sedne a že na jaře budeme podávat kvalitní výkony.

Se svými výkony jste spokojený, nebo jste od sebe čekal víc?

Se svými výkony nemohu být spokojený. Zbrzdilo mě zranění, které přišlo ještě na Spartě. Ztratil jsem půlku letní přípravy a nestihl ani začátek ligy. Potom bylo těžké naskočit do rozjetého vlaku.

Daniel Holzer
V Brně jsme odehráli nejlepší venkovní zápas, tvrdí Holzer