„Máme velkou radost, že to konečně vyšlo. Oslavy ale ještě neproběhly, ty si necháme na turnaj v Hradci Králové, kde budeme bojovat s přibližně dvoustovkou týmů," těší se hráč Čamlíkova Ondřej Krkoška, podle kterého vítězství v baráži nebylo tak jednoznačné, jak napovídá výsledek (7:1).

„V úvodu na nás soupeř vletěl, že jsme nestačili koukat. Duel byl minimálně do první branky vyrovnaný. Až poté jsme se otřepali, uklidnili a nakonec utkání ovládli," vrátil se k utkání Krkoška, který věří, že ve II. lize společně s přímo postupující Barcou Hola nebudou hrát druhé housle. „Stále sbíráme zkušenosti, neboť hrajeme kluci z Malenovic, kteří hráli velký fotbal jen v mládežnících. Rozhodně budeme chtít hrát střed tabulky," dodal rozhodně.

Boj o elitu se nakonec nekonal, neboť předposlední celek nejvyšší soutěže se k barážovému duelu nedostavil, a tak se radoval Betis ASPV SK. „FC Bianconeri nás v předstihu e-mailem informoval, že dobrovolně se rozhodl sestoupit do II. ligy," potvrdil hlavní organizátor soutěže Jan Běták.

V sobotu se nakonec nehrály ani duely o možnost zahrát si zlínskou amatérskou soutěž a do III. nejnižší soutěže automaticky postoupily všechny tři přihlášené kluby: FC Stars Zálešná, FC Mrákoty a Beer Powered Ogaři Újezd.

„Po vyloučení mužstev Argentiny (I. liga) a Red Bull (III. liga) a odstoupení Mitas United (III. liga), jsme nakonec přijali bez bojů všechny tři zájemce," dodal Běták.

Výsledky baráže – o I. ligu: Betis ASPV SK – FC Bianconeri 3:0 kont., soupeř se nedostavil. O II. ligu: AC Joker – FC Čamlíkov 1:7 (Opálka – Čagánek 3, Hlobil, Slováček, Vystavěl, Zálešák).