Svěřenci Jana Suchopárka na Hané zopakovali výsledek ze středečního utkání s Lucemburskem.

„Jsme spokojení s postupem, ale také s předvedenou hrou. Tedy až na konec utkání, kdy jsme panikařili. Soupeře měl v závěru šance a mohl vyrovnat. Fotbal byl ale tentokrát spravedlivý, protože jsme si nezasloužili ztratit body, “ uvedl po sobotním zápase trenér Jan Suchopárek.

Český tým ve 24. minutě poslal do vedení Tomáš Zlatohlávek a v 54. minutě přidal pojistku Vasil Kušej. Chvíli poté sice snížil Marko Gjorgjijevskij, ale vyrovnat už Makedonci nedokázali.

„Za stavu 2:0 jsme měli velkou šanci, pak jsme si dali v podstatě vlastní gól. Soupeř naopak až v úplném závěru poprvé vystřelil na branku. Na druhé straně jsme dobře napadali soupeře po ztrátě míče, ale zároveň v tom stále máme nedostatky, nedokážeme si tolik vyhovět například při přečíslení. Stále máme na čem pracovat,“ prohlásil Suchopárek.

Skupinu, v níž skončí nejhůře druzí, dohrají v úterý ve Zlíně zápasem proti Chorvatsku, které v úvodním zápase remizovalo s Makedonií a následně porazilo Lucembursko.

„Čeká nás poslední zápas a na mužstvu vidím zdravou atmosféru. Je vidět, že všichni tím žijí, z čehož mám radost. A potěšila mě i kvalita hry. Šli jsme trochu do risku, protože jsme měli tvořivé hráče na úkor vyšších hráčů, ale naštěstí nás to při standardních situacích nevytrestalo. Bylo vidět, že hráči kvalitu mají, jen nám chybělo přesné zakončení, abychom zúročili všechny příležitosti,“ pronesl Suchopárek, který před závěrečným duelem nevyloučil změny v sestavě.

„Řekl bych, že nastoupíme v nejsilnějším možném složení, ale budeme přemýšlet nad sestavou také kvůli žlutým kartám, protože po dvou se v další fázi stojí, takže možná k nějakým změnám dojde. Byla by škoda, kdyby se nám vykartovalo třeba šest hráčů,“ dodal Suchopárek.

Kvalifikace fotbalistů do 19 let o postup na ME 2019 -

ČR U19 - Makedonie U19 2:1 (1:0), hráno v Kroměříži

Branky: 24. Zlatohlávek, 54. Kušej - 67. Gjorgjijevskij.
Sestava ČR: Kovář - Fukala, Heidenreich, Zima, Šnajdr - Slaměna, Macháček - Kušej (88. Píchal), Šulc, Ostrák (59. Pachlopník) - Zlatohlávek (89. Provazník). Trenér: Suchopárek.

Další sobotní výsledek: Chorvatsko - Lucembursko 2:1

1. ČR 2 2 0 0 4:2 6
2. Chorvatsko 2 1 1 0 3:2 4
3. Makedonie 2 0 1 1 2:3 1
4. Lucembursko 2 0 0 2 2:4 0