Tři body, nic jiného ševce nezajímá. „Chceme navázat na naše vydařené utkání se Znojmem a doma zvítězit," připomněl trenér Martin Pulpit (na snímku) remízu 2:2 z uplynulého týdne.

Tu zařídil v posledních vteřinách zápasu útočník Tomáš Poznar, který v poslední době nepatří do základní sestavy.

„Potěšil mě, ale nemůžu říct, jestli nastoupí. Uvidíme," dodal Pulpit. Ševci mají na svého sobotního soupeře příjemné vzpomínky. V posledním vzájemném utkání ho venku porazili 2:0. „Ale z toho zápasu vycházet nemůžeme. Tým Ústí se hodně změnil, odešlo několik hráčů," upozornil zlínský trenér.

Přesto vidí v týmu některé silné individuality. „Jde hlavně o útočníka Smolu a záložníka Martykána. Ti patří k těm nadstandardním hráčům, které soupeř má," všiml si Pulpit.

Od soupeře očekává defenzivní hru.

„Asistent viděl jejich poslední utkání proti Táborsku, k dispozici pak mám video ze zápasu s Kolínem. Budou určitě poctivě bránit a hrát na rychlé protiútoky. Na nás je, abychom se co nejrychleji prosadili," uvědomuje si Pulpit.

Od prvních minut podle všeho do duelu s Ústím nezasáhne útočník Kurtin, s nímž je šéf lavičky ševců nespokojený. „Jsem z něj zklamaný. Hraje moc individuálně a málo bojuje," mrzí Pulpita.

Zlín má před zápasem drobné starosti s marody. Už stoprocentně fit je sice záložník Matějov, naopak téměř určitě nenastoupí vysoký útočník Chmelo a středopolař Bartolomeu.

Ševci mají po devíti kolech třináct bodů a v případě výhry by se výrazně přiblížili postupovým příčkám. To hosté mají úplně jiné starosti: na kontě mají pouhé čtyři body a drží se na poslední příčce. A inkasovali hrozivých dvacet branek.

Hlavně poslední zápas jim hrubě nevyšel, když před svými diváky podlehli Táborsku 0:4.

„Jsme na tom teď hodně špatně. Před zápasem se snažíme vyhecovat, ale to, co si řekneme, tam při zápase není. Musíme si každý sáhnout do svého svědomí, jestli jsme pro úspěch udělali maximum," poznamenal obránce Ústí nad Labem Michal Zeman.

MARTIN VRBAS