Švenger se totiž přes kolegy Dostála a Zlámala do branky Fastavu nedostal, v týmu účastníka základní skupiny Evropské roli plnil roli trojky.

Na podzim neodchytal ani minutu, proto ve Zlíně skončil a zamířil zpět do druholigové Příbrami, kde se potkal i s Miroslavem Slepičkou, další staronovou tváří v kabině Středočechů.

Zkušení fotbalisté mají Příbrami, která po podzimní části ve Fortuna národní lize ztrácí na postupovou příčku jediný bod, pomoct k návratu mezi elitu.

Švenger v nejvyšší soutěži odchytal dvaačtyřicet zápasů. Na začátku kariéry přitom rodák z Jablonce nad Nisou patřil mezi velké brankářské talenty.

V osmnácti letech Švenger přestoupil do Sparty, pak ale chodil po hostováních. První ligu začal chystat až v Mostu. V létě 2009 se vrátil do Sparty a o dva roky později si vybojoval místo v prvoligovém kádru na úkor klubové legendy Jaromíra Blažka.

Pořádnou šanci ale nedostal, a tak odešel na hostování do Senice. Poté byl také ve Vlašimi, Bohemians 1905 a v Příbrami.

Tam ovšem za roku a půl neodchytal ani jeden ligový zápas. Stejně Švenger dopadl i ve Zlíně. Nyní chce potetovaný sportovec restartovat kariéru v klubu majitele Starky.

Švenger je tak po senegalském útočníkovi Dame Diopovi a Argentinci Pablu Podiovi třetím hráčem, který po skončení podzimní části opustil Zlín. K mání jsou také Robert Bartolomeu, Nzembi Duval a David Štípek.

Zlínskému kapitánovi Tomáši Janíčkovi angažmá v malajsijském Kuala Lumpur nevyšlo. Sezonu tak dohraje ve Zlíně.
Rozhodly zákulisní tahy. Kdybych to věděl, nikam neletím, zlobí se Janíček