„Jsme spokojení. Potřebovali jsme tři body a získali jsme je. Přijel těžký soupeř a o to víc jsme rádi, že se nám utkání podařilo zvládnout," těšilo Dobeše, jehož trefa zahřála v mrazivém večeru srdce nejednoho fanouška. „Podobnou pozici jsem měl už minulý týden na Bohemce, tenkrát mi ale scházela razance a brankář míč chytil. Dnes jsem to kopl lépe, trochu jsem to přitáhl a do druhého poločasu nám to jenom pomohlo," pousmál se 34letý fotbalista.

Vše ale nešlo tak ideálně, jak by mohlo na první pohled vypadat. Třeba už ve čtvrté minutě Kořínek chytil tutovku znojemského Nepožitka. To byl hodně důležitý moment. „Aleš nás v té chvíli podržel, to nám v té chvíli nesmírně pomohlo. Jinak by se pro nás asi nevyvíjelo tak dobře," připustil Dobeš.

Žlutomodré pak za třemi body nasměroval Hruškův gól po půlhodině hry. Do té doby Znojmo odolávalo. „Chtěli jsme začít náporem, zatlačit soupeře, ale nepodařilo se nám to. I proto jsme byli rádi, že jsme šli do kabin s jednogólovým náskokem, ačkoliv po herní stránce nám to tolik nešlo," líčil zkušený záložník, který do zápasu výrazným způsobem promluvil ještě jednou.

A to ve chvíli, kdy Znojmo snížilo na 2:1. Odchovanec slušovické kopané ale vzápětí vydláždil krásnou přihrávkou cestu pro Poznara, který už pak postupoval sám na gólmana a svou příležitost využil. „Naše rychlá reakce na obdržený gól utkání definitivně rozhodla. Znovu už jsme si dvougólové vedení dokázali pohlídat," těšily Dobeše poklidný závěr střetnutí a první tři jarní body k tomu.

O další export se pokusí ševci v Opavě. „Jen domácí výhry nestačí. Musíme vozit body také z venku. Jinak se v tabulce nahoru nedotáhneme," nabádá zlínský špílmachr.