O tom, že by měl zůstat bez fotbalu, nechce ale obětavý středopolař ani slyšet.

„Občas je naše práce nebezpečná, jde se přes bolest. Nicméně na kariéru má člověk patnáct let, krátký čas se musí využít," nabízí svůj pohled.

Veškeré peripetie mu začaly ještě ve druhé lize v postupové sezoně 2014/2015, když v posledním kole v Třinci (31. května 2015 – pozn. red.) utrpěl zranění kotníku. Diagnóza tehdy zněla natažené vazy, načež Diego Živulič absolvoval podzimní část nejvyšší soutěže pod injekcemi. V zimě se pak zjistilo, že hrál s přetrženou šlachou a na místě byla operace.

Na jaře se ovšem neobešel bez dalších potíží a poté, co se mu po duelu s Plzní znovu objevila trombóza (poprvé mu proběhla v červenci 2015), závěr sezony vynechal.

Na nový ročník se ve volnu připravoval v rodném Chorvatsku a od 20. června s týmem ve Zlíně. Když pak nastoupil do přátelských utkání, všichni se nestačili divit. Po těžkých zdravotních trablech a dlouhé herní přestávce prokazoval inteligentní fotbalista nadějnou formu.

„Hlavní bylo, abych po té trombóze přijel na přípravu do Zlína zdravý. Udělal jsem pro to doma všechno. Měl jsem rehabilitaci s rázovou vlnou, která mi tlumila bolestivé místo, jež jsem měl na patě. Spolupracoval jsem s doktorem, který chtěl vidět, jak mi trombóza projela. K tomu jsem plnil individuální plán," vypráví Živulič.

„MOC BY MĚ POTĚŠILA PRVNÍ LIGOVÁ BRANKA."

Nyní už vypadá všechno dobře, urostlý fotbalista se cítí fit.

„Nic mě nebolí a na každém tréninku makám na sto procent, abych nabral kondiční a herní formu. Co jsem byl i na dvou posledních prohlídkách, tak mi doktoři říkali, že trombóza už projela. Neměl bych tedy mít žádná další omezení. Jen beru tablety na ředění krve, které se píšou i do zápisu o utkání," prozradil.

Minulou sezonu nemohl Diego Živulič naplno ukázat své dovednosti, pro letošní ročník tak má motivaci. Hlavně si ale pochopitelně přeje být zdravý.

„Pokud mě někdo neurazí, doufám, že nikdo nebude mít takový úmysl, tak by neměl být žádný problém. Chci odehrát co nejvíce zápasů a moc by mě potěšila první ligová branka," doplnil s úsměvem fanoušek italského AC Milán.

Se začátkem může být spokojený. Trenér Bohumil Páník mu dal stoprocentní důvěru v obou duelech ePojisteni.cz ligy, takže bývalý mládežnický reprezentant Chorvatska, který mluví šesti světovými jazyky, nechyběl na hřišti ještě ani minutu. Navázat na to bude moct v zítřejším zápase 3. kola, ve kterém ševci hostí od 17 hodin Liberec. Diego Živulič se ale soustředí hlavně na týmový výkon.

„Soupeř má kvalitu, ambiciózního, šikovného trenéra Jindřicha Trpišovského a určitě nebude spoléhat na bránění. To by pro nás mohla být výhoda. Rádi hrajeme doma se silným mužstvem, můžeme se ukázat před diváky. Liberec respektujeme, ale budeme hrát na tři body," pronesl.