„Tuhle půlsezonu se mi zatím daří jak střelecky, tak i připravovat šance,“ těší Slaměnu.

Parádní bilance sedmnáctiletého útočníka neunikla ani trenéru Bohumilu Páníkovi. Známý kouč talentovaného forvarda společně se stoperem Filipem Štěpánkem za odměnu povolal do zimní přípravy ligového áčka.

„Dozvěděl jsem se to před pár dny. Zavolal mi šéftrenér Vršavy Kalivoda. Byl jsem velice překvapený, že budu trénovat s prvním mužstvem,“ přiznává Slaměna.

Radost sdílel společně s nejbližšími.

Starší dorostenec Fastavu Filip Štěpánek absolvuje zimní přípravu s ligovým Zlínem.
Vánoční dárek? Štěpánek byl povolán do přípravy s ligovým týmem

„Když jsem to řekl rodině, všichni byli překvapení a šťastní stejně jako já. I na kamarádech a přítelkyně byla vidět radost. Všichni se mě snažili podpořit,“ líčí.

Podzimní část hodnotí pozitivně. Nad osobní statistiky ale staví týmové výsledky. Zlínská devatenáctka se po podzimu v celostátní dorostenecké lize s pozitivním skóre nachází na jedenácté příčce.

„Všichni víme, že to mohlo být o něco lepší. Kdybychom dotáhli některé dobře rozehrané zápasy do konce, mohli jsme mít bodů víc,“ přemítá.

Sám ale patřil mezi klíčové hráče Matějíčkova celku. Svými výkony i brankami si vysloužil nejen pozornost soupeřů, ale také lidí ze zlínského klubu, a tak si v zimě poprvé zatrénuje s ligovým mužstvem.

„Hráče znám jenom z trávníku, když jsem se šel podívat na zápas na Letnou,“ říká nadaný sedmnáctiletý fotbalista.

Odchovanec Fastavu, který v minulosti navlékl reprezentační dres do šestnácti a sedmnácti let, však nepatří mezi hráče, kteří trpí trémou. Slaměna se neobává přijetí ligových borců ani porce tréninkových dávek.

Na snímku brankář Milan Švenger.
Další odchod. Brankář Švenger se ze Zlína vrací zpět do Příbrami

„Je jasné, že to bude mnohem náročnější, než jsem zvyklý z mojí kategorie. Vím, že to nebude žádná procházka růžovým sadem. Trenér jistě bude mít větší požadavky, ale o to víc se na to těším,“ prohlašuje sympatický mladík s ročníkem narození 2000.

Fanoušek Barcelony, jehož vzorem je argentinský míčový kouzelník Lionel Messi, si po skončení podzimní části na chvíli odpočinul, hned po Vánocích se ale zase pustil do práce a začal s tréninkem.

„Chci být dobře připravený a ukázat se v dobrém světle,“ dodává.