Zástup fanoušků brzdil při přesunu na stadion provoz ve městě. Kolem Androva stadionu se motali lidé v modrých a žlutých tričkách s mobilem u ucha a hledali, kde vlastně leží prostor, ve kterém budou podporovat své fotbalové favority. D

Do Olomouce zavítalo pohárové finále Opava versus Zlín. A stadion se zaplnil do posledního místečka.

Zásah proti obnaženému fanouškovi, který vběhl na hřiště Androva stadionu při finále poháru mezi Zlínem a Opavou
Naháč vběhl v Olomouci na hřiště

Potyčka mezi fanoušky Zlína a Opavy po finále před Androvým stadionem v Olomouci. Autor: DENÍK/Stanislav Heloňa

Zdroj: DENÍK/Stanislav Heloňa

Zlín vyhrál v Olomouci český pohár. Autor: DENÍK/Stanislav Heloňa

Zdroj: DENÍK/Stanislav Heloňa

Jako nájezd Švédů

Před krajským úřadem u hlavního nádraží po půl čtvrté speciální vlak vyklopil více než tisícíhlavou žlutou lavinu fanoušků Opavy. Ta si to zamířila, hlídána policií, až k fotbalovému stánku. Další přijeli do centra auty.

„Strašně jsme se těšili," řekl za manželskou dvojici fanoušek Jirka z Opavy a povídá: „Sehnat lístky pro nás bylo úplně v pohodě. Fandím Opavě už třicet let a vyhrajeme," tvrdil před zápasem ostřílený fanda.

„Tipuju výsledek 2:1, pak by se mi hrozně líbily zápasy v evropských pohárech," podotkl Jirka. ¨

Další shromáždění namířené proti ministru financí Andreji Babišovi a prezidentu Miloši Zemanovi se konalo ve středu v podvečer na Žerotínově náměstí u kostela sv. Michala v Olomouci
V Olomouci se opět demonstrovalo proti Zemanovi a Babišovi

Souboj očekával pochopitelně také ve skandování na tribunách: „Bude nás slyšet. Opava vyhraje i v tomhle," byl si jistý muž ve žlutém.

Proti zcela plné tribuně Sever, svým vzezřením připomínající nájezd stejně vybarvených fanoušků Švédů na předloňském Euru U21, se postavily sektory na východní a jižní tribuně v barvě modré.

Trenér Zlína Bohumil Pánik slaví v Olomouci zisk českého poháru
Konečně se mi Uličný nebude smát, radoval se zlínský kouč Páník

Kolona autobusů ze Zlína se zdržela

Ochozy bouřící pro Fastav se zaplnily až postupně v úvodních minutách zápasu, kolona autobusů se zdržela. Do davu se zařadil i David ze Zlína se svou dcerkou.

„Moc jsem ten duel vyhlížel. Lístky jsem ve Zlíně nesehnal, tak jsem musel jet minulý týden do Olmíku pro vstupenky. Jdeme i s kamarády, ale ti se zasekli v hospodě a ještě se připravují na utkání," usmíval se před historickým duelem Ševců a přispěchal s tipem: „Vyhrajeme 3:0."

O fanouškovskou podporu borcům na hřišti by se sportovně podělil: „Půlka stadionu bude žlutá a druhá modrá. A to jsou také shodně barevné kombinace obou klubů. Ať si oni řvou žlutá, my modrá a bude to hezký," uzavřel pozitivně naladěný David.

Ilustrační foto
Olomouc zaplaví tisíce fandů Opavy a Zlína. Policie chystá velké manévry
Trenér Sigmy Václav Jílek
Jílek před finále poháru: Přál bych si takovou atmosféru i na Sigmě