„Klepal jsem se už od první minuty, už jsem potřeboval, abych naběhl do hry. Moc jsem se na zápas těšil, ani spát jsem nemohl. To se mi stalo naposledy možná někdy v žácích, když jsme hráli nějaké zajímavé utkání," líčil s rozzářeným úsměvem 23letý sympaťák.

Den před zápasem přitom žil v naději, že se ocitne dokonce i v základní sestavě. Nakonec se ale vedle Tomáše Poznara postavil senegalský forvard Dame Diop.

„Trenér Páník to udělal fikaně, nevěděli jsme s Damem, kdo bude hrát. Já jsem totiž v pátek byl v první jedenáctce. Nicméně v pozici kouče bych se rozhodl stejně. Měl jsem dlouhou pauzu a Dame přišel jako útočník ze Slavie," chápal Fantiš.

Potěšený však může být tím, že i za krátký čas zanechal na hřišti velmi dobrý dojem. Troufl by si po dlouhém výpadku kvůli zranění kolena už i na celých devadesát minut?

„Snažil jsem se hru rozhýbat. Den před zápasem, když jsem si myslel, že nastoupím od začátku, tak jsem měl trochu obavy, abych ve hře vydržel, ale jak jsem hrál těch třicet minut, tak si troufám říct, že bych to zvládl. Na hřišti už se člověk vyhecuje a dá do toho všechno," poznamenal rodák z Prahy.

Tak třeba se větší porce dočká v sobotu v Ostravě, ke které jej váže jisté pouto. V klubu strávil v letech 2010 až 2013 tři a půl sezony. „Zajímavější je pro mě utkání se Spartou, ale moc se do Ostravy těším. Škoda že už se nehraje na Bazalech, nicméně vzhledem k tomu, že má Baník nového majitele, tak očekávám hodně diváků a výbornou atmosféru i ve Vítkovicích," řekl Antonín Fantiš.