Ke smůle domácích však jeho druhý pokus za stavu 1:2 orazítkoval jen horní tyč a favorit si zhluboka oddechl.

„Chtěl jsem centrem najít někoho ze spoluhráčů ve vápně. Míč mi ale sjel po noze,“ přiznal Šindler. „Kdyby balon skončil v síti, asi bych na druhý den nešel ani do práce,“ smál se devětadvacetiletý zadák.

Jeho první trefa ovšem chtěná byla a nemusel by se za ni stydět ani slavný anglický záložník David Beckham. Šindler svojí levačkou z dvaceti metrů zamířil přesně do pravého horního rohu Bučkovy branky.

„Nedávno jsem ve Frenštátu pod Radhoštěm dal stejný gól,“ potvrdil Šindler, že nešlo o náhodu. Šikovný krajní bek svou výstavní ranou srovnal stav pohárového střetnutí na 1:1 a dokonale zmrazil nejen ostravské fotbalisty, ale také jejich fanoušky, kteří na Valašsko dorazili v hojném počtu.

„V kabině Baníku muselo být o přestávce asi hodně rušno, protože takový stav určitě nečekali,“ mínil Šindler, jenž doufá, že ho branka prvoligovému soupeři nebude nic stát. „Přece jen už nejsem žádný nováček,“ připomněl, že patří v kádru divizního mužstva k nejzkušenějším hráčům.

Ostravané sice zařadili po přestávce vyšší rychlostní stupeň, na více než jeden gól proti nadšeně bojujícímu Brumovu to ale nestačilo. „Takový super výsledek jsme opravdu nečekali. Sehráli jsme s Baníkem vyrovnanou partii a nemáme se za co stydět,“ pravil Šindler.

To se ovšem nedá říci o dosavadních podzimních výkonech mužstva v divizi E, kde se krčí bez bodu na posledním místě. „Mělo by nás to nakopnout,“ přeje si Petr Šindler.