„Mít otři body více, dýchalo by se nám lépe,“ přiznal předseda FK Příluky Patrik Berger, který dvě kola před koncem podzimní části musel udělat změnu na postu trenéra. Ludvíka Lošťáka po ročním účinkování utýmu vystřídal Jan Křapa. „Pan Lošťák je skvělý kouč, ale měl dlouhotrvající neshody stýmem a později isvedením klubu,“ vysvětlil Berger důvod předčasného ukončení spolupráce.

Tým si na podzim počínal jako Jánošík– bohatým bral a chudým body rozdával. „Oproti loňsku jsme se současným stavem spokojeni. Ovšem bodů jsme mohli mít opravdu více. Když jsme snějakým soupeřem nečekaně uspěli, následně jsme ztratili spapírově slabším protivníkem. Tomu bychom se chtěli na jaře vyvarovat,“ přeje si Berger.

Velké změny se vkádru Příluk do odvet neočekávají. Klub bude pracovat a tým postupně doplňovat především vlastními odchovanci. „Co se týče odchodů, jediným kandidátem je útočník Radek Machač, který je na zkoušce vHranicích. Zda ovšem odejde na hostování, bude otázkou jednání klubů,“ ještě netuší předseda klubu. Pokud by ale odešel, musely by se Příluky poohlídnout po posilách.

„Jednoho zkušeného útočníka bychom uvítali. Poohlížíme se rovněž po gólmanovi. Radek Ondráš je sice stále naší jedničkou, ale protože již není nejmladší, rádi bychom získali někoho sperspektivou do budoucna,“ nebrání se Berger.

Na odvetnou část se tým systematicky připravuje prakticky od listopadu, kdy se každý týden scházel ktréninkům vhale. „Shrubou přípravou jsme začali šestého ledna. Dvakrát týdně nabíráme fyzičku, vneděli hrajeme buď přátelské utkání, nebo trénujeme vtělocvičně. Poněvadž neabsolvujeme žádný zimní turnaj, sháníme si soupeře pro přáteláky sami. Vpolovině února ještě máme vplánu čtyřdenní soustředění vBrumově. Herní část budeme pilovat měsíc před dohrávkou ve Lhotě uVsetína, kde bychom měli nastoupit 14.března,“ vyčetl zdiáře předsedaklubu.

Přílučané působí vI. Atřídě druhým rokem. Uplynulý ročník odehráli ve skupině B, kde se však museli strachovat ozáchranu do posledního kola. Nakonec brali 9.místo. Vnadcházejícím ročníku ve „valašské“ skupině by svěřenci trenéra Křapy rozhodli osvé záchraně vpředstihu. „Odvetná část ovšem bude složitější než podzim. Poněvadž na špici nemáme, rádi bychom se pohybovali ve středu tabulky. Skončit lépe než loni devátí, by bylo skvělé,“ přiznal Berger.

Za favorita považuje současného lídra tabulky– Valašskou Bystřici, třebaže jdou zvěsti otom, že hned pětice hráčů strenérem během přestávky klub opustila. „Opostup si to rozdají Vlachovice sValašskou Bystřicí,“ tipuje Patrik Berger.