„Vzhledem k ekonomické krizi nedokážu říct, zda bychom přijali možnost hrát o soutěž výše. Každopádně chceme vyhrát a po sezoně se rozhodneme jak dál,“ přiznal trenér Spytihněvi Ladislav Soviš.

„Třebaže máme náskok pěti bodů, rozhodnuto zdaleka není. Postupovými ambicemi se totiž netají ani Uherský Brod a Vsetín, kteří během zimy rovněž vydatně posilovali,“ upozornil kouč.

Do Slovácké Sparty přichází na půlroční hostování z Buchlovic mladý záložník David Křiva, oklikou přes Nedachlebice z Jarošova útočník Filip Brzica a ze Zlína 18letý Ondřej Večeřa.

„O jeho formě účinkování u nás však ještě budeme s klubem jednat. Každopádně se všichni jeví jako platné posily,“ mne si ruce zkušený trenér.

Spytihněvským se ještě podařilo udržet Petra Krejčího ze Zdounek, přičemž podzimní účinkování Ondřeje Hoferka z Tescomy Zlín se definitivně změnilo v přestup.

„Navíc se snažíme udržet Jaroslava Hoferka z Topolné. Vše by se mělo vyřešit během nejbližších dnů. Naopak Petra Chaloupku nám Kyjov zřejmě nyní neuvolní, ovšem po skončení sezony s ním počítáme,“ potvrdil Soviš.

Klubu dali sbohem Marek Hřibňák a Tomáš Němec, kterým nebylo prodlouženo hostování.

„Marek dal přednost studiu a Tomáš nepatřil stabilně do základní sestavy,“ zdůvodnil své rozhodnutí Soviš.

Úvodní trénink ve druhém lednovém týdnu absolvovala patnáctka fotbalistů. Zranění kolena stále nedovolilo připravovat se Chlachulovi.

„Pevně věřím, že se na jaro dá dohromady,“ řekl Soviš, jehož svěřenci si na zimním turnaji v Otrokovicích vedou nad očekávání. V úvodních dvou duelech porazili divizní Bystřici (2:1) i Napajedla (3:2).

„Výsledky nemůžeme přeceňovat. Zatím se nám daří.“

Zapracovat na kondici a utužit partu Spytihněvští chtějí v příštím týdnu, kdy odjedou na pětidenní soustředění do Brumova.

„Zatím trénujeme třikrát týdně v tempu, kterému stačím i já. Na soustředění se již zaměříme na rychlostní vytrvalost,“ slíbil na dálku svým svěřencům kouč.

Poslední zápas zimního turnaje sehraje Spytihněv v závěru února, přičemž formu týmu prověří ve vloženém zápase Šardice (26. 2.).

„Poněvadž odvetná část startuje v polovině března, týden předtím bychom sehráli generálku s nějakým kvalitním soupeřem v domácím prostředí. Jeho jméno ale ještě hledáme,“ dodal Ladislav Soviš.

Martin Břenek, Michal Šimr