Jako každoročně na úvod přípravy spolupracují první i rezervní tým, a tak bude mít hlavní trenér k dispozici na třicítku fotbalistů.

„Žádná nová tvář ale mezi nimi není, stejně jako se nám podařilo udržet stávající kádr,“ těší Slončíka, jenž ale možný test šikovného fotbalisty nevylučuje. „Ale jak jsme říkal na podzim, spíše se ohlížíme po posílení mládežnických výběrů,“ zopakoval.

Příprava valašského týmu bude pestrá, vedle výběhů bude hráče čekat i herní fáze. „Nejsem zastánce překotného běhání a zimního nabírání kondice. Ta musí jít nahoru postupně, to hlavní se bude odehrávat na hřišti,“ potvrdil.

„Stejně tak neplánujeme žádná vícedenní soustředění, většina hráčů má své pracovní a rodinné povinnosti. O stmelení kádru se tak postarají pozápasové teambuldingové akce,“ slíbil bývalý úspěšný ligový fotbalista.

První přípravný zápas čeká TVD Slavičín poslední lednovou sobotu od 10 hodin proti 19letým fotbalistům Slovácka. „Dohromady odehrajeme sedm utkání, mimo jiné proti Novému Městu nad Váhom, Púchovu či Uherskému Brodu. Generálkou na odvetnou část bude domácí duel s Luhačovicemi,“ dodal Petr Slončík.

Ilustrační foto
Řidiče zmlátili ve Zlíně kvůli parkování, útočníkovi teď hrozí až 10 let