Valaši navíc ukončili sérii lídra skupiny E v podobě sedmi domácích vítězství bez inkasované branky. „Za odměnu měli kluci po utkání povoleno pivo," pousmál se vedoucí týmu Slavičína Hynek Tlusťák, jenž při absenci trenéra Straky (rodinné důvody) vedl s asistentem Michalem Švachem valašskou výpravu.

PETROVICE – SLAVIČÍN 0:2 (0:1)

Hosté vše podřídili cíli v podobě bodového zisku a po celý čas příkladně bojovali. Aktivněji sice začali Petrovičtí, ovšem největší šanci úvodu spálili Valaši.

„V 18. minutě jsme po standardce, která nás dlouhodobě zdobí, Lukaštíka už zvedali ruce nad hlavu, ale hlavičku Matůše soupeř odvrátil z brankové čáry," zamrzelo Tlusťáka. Naplno vypukla radost na straně hostí chvíli před přestávkou, kdy se o vedení a branku do šatny postaral po další Lukaštíkově standardní situaci Elšík.

„Nejlépe se zorientoval ve vápně a po příkladném zpracování na prsou nedal gólmanovi šanci," rozplýval se po utkání vedoucí týmu.

Slezané po změně stran přidali a vytvořili mohutný tlak, který vyvrcholil po hodině hry – to pro změnu vyhlavičkovával míč směřující do brány na čáře Kocián.

„Poté jsme se díky rychlým brejkům stali nebezpečnějšími my a naši výhru korunovali dvě minuty před koncem, kdy se z necelých dvaceti metrů trefil k tyči Kříž," popsal rozhodující moment zápasu Tlusťák.

„Jsme šťastní, že jsme zde jako před rokem po obětavém kolektivním výkonu byli úspěšní, stejně jako, že se nám podařilo načasovat formu v pravý čas," zářil spokojeností vedoucí týmu TVD.

Slavičín: Talčík – Kocián, Lukaštík, Elšík, Mezírka – Kalus, Matůš (37. Dolina), Školník, Šindler (88. Chovanec) – Macek (90. Goňa), Kříž. Trenér: M. Švach.