Oba týmy se hned od úvodu vrhly do útoku a výsledkem bylo několik samostatných úniků na brankáře. Gólové vzrušení nastalo ale až na konci prvního poločasu, kdy diváci během tří minut viděli tři zásahy v síti.

Nejprve udeřili klokani, ale vzápětí překlopili skóre na stranu ševců Blanař a Kraut. Hlavně prvně jmenovaný předvedl fotbalovou parádu, když od pravé lajny pronikl až do vápna a přízemní střelou nedal Havránkovi šanci.

„Kluci si uvědomili, že bez tvrdé práce to nepůjde. Snažili se být úspěšní v osobních soubojích, dobře napadali rozehrávku soupeře, hodně běhali, a přestože inkasovali jako první, nenechali se tím zlomit jako v sobotu a odpověděli dvěma rychlými góly," ocenil na klubovém webu trenér Zlína Bohumil Páník.

Po změně stran šancí ubylo, více se bojovalo o míč. Přesto se žlutomodrým podařilo zásluhou Železníka navýšit vedení v 69. minutě. Za pět minut se sice obhájce loňského prvenství dotáhl na rozdíl jediného gólu, ale to bylo z jeho strany vše. Ševci si závěr pohlídali a po posledním hvizdu rozhodčího mohli začít slavit zisk bronzové medaile v prestižní zimní soutěži.

„Už to bylo spíš o bojovnosti a o morálce. Na hráčích mě potěšilo, že dokázali bojovat až do konce a ustát i závěrečný nápor soupeře. Zároveň se nám opět potvrdila téměř nepostradatelná vůdčí role Davida Hubáčka při organizaci naší defenzivy. Na našem vítězství má velký podíl," vypíchl 58letý kouč. 

Bohemians Praha 1905 – Zlín 2:3 (1:2)

Branky: 42. Havel, 74. Mikuš – 43. Blanař, 44. Kraut, 70. Železník.

Bohemians: Havránek – Jindřišek, Bartek, Jarolím, Lietava, Šírl, Moravec, Nerad, Havel, Reitman, Novakovič. Střídali: Škerle, Pauschek, Hubínek, Kalina, Mikuš, Bratanovič, Mosquera, Cicman. Trenér: Roman Pivarník.

Zlín: Dostál – Blanař, Hájek, Hubáček, Benčík – Bartolomeu, Holík, Motal, Chmelo – Kraut, Poznar. Střídali: Adamuška – Malý, Železník, Kopečný, Živulič, Matějov, Chyla. Trenér: Bohumil Páník.