,,V minulé sezoně jsme chtěli skončit do třetího místa. Vydařila se nám už podzimní část. Gólmanka Radka Koutná v úvodních pěti utkáních nedostala žádnou branku. Zvládli jsme také souboj ve Valašských Kloboukách a dramatickou partii s Babicemi. Body jsme ztratili pouze po penaltovém rozstřelu v Lužkovicích. Na jaře jsme pak předvedli spanilou jízdu za titulem. Úplně se nám nevydařilo až poslední střetnutí na hřišti DFK Holešov. V něm jsme sice vedli 3:0, ovšem Adriana Ševčíková hattrickem dokázala vyrovnat na 3:3. V dodatkových penaltách nám však na Hané zajistila zisk alespoň dvou bodů Černobilová,“ letmo popsal vývoj úspěšné sezony vedoucí družstva Ivo Polách.

Jeho tým vedený trenérem Robinem Sochorou potom prvenství v krajském přeboru slavil na několik etap. ,,Jakmile bylo jasné, že nás po výhře v Babicích 6:1 a skalpu Lužkovic před domácími diváky 3:1 už nemůže nikdo v tabulce předstihnout, tak se strhla vlna oslav. Po utkání s Lužkovicemi nám poděkoval i místostarosta Brumova Václav Bližňák. Po posledním souboji v Holešově jsme pak slavili na každé benzínce. V Zádveřicích jsme dokonce málem zastavili dopravu. Samozřejmě, že se vypilo hodně nealko i klasických šampusů,“ užívali si a stále si ještě užívají v Brumově fotbalovou pohodu 

Valašky ve všech zápasech vycházely ze zabezpečené obrany, v níž byly pevnými stálicemi Iveta Krahulcová s Adélou Kozubíkovou. ,,V záloze tvořila naši hru poctivá kapitánka Adriana Škrabolová. Ta si dokonce udělala trenérskou licenci C a vedla zajímavým způsobem některé tréninky. V ofenzívě byla nebezpečná naše nejlepší nahrávačka a zároveň i kanonýrka Eva Sochorová, jež loni začala hrát skvěle kolektivně. Sabina Krahulovou byla naší nejlepší střelkyní a ta dokonce i přes zdravotní handicap mohla nastoupit na jakémkoliv postu,“ vybral hlavní opory Polách.

Brumov měl ovšem ještě jednou velkou tahounku. ,,Soutěž jsme odehráli prakticky pouze s třinácti hráčkami. Proto každá z nich má velký podíl na našem úspěchu. V obraně byla ale nenahraditelná také neúnavná bojovnice nestárnoucí Monika Plášková. Ta dokázala skloubit fotbal s dojížděním ze Zlína, rodinou a zaměstnáním,“ smekl před zkušenou hráčkou vedoucí brumovského družstva.

V součastném období už Valaška zbrojí na další mistráky. ,,Nabytí kondice je samozřejmostí. Jinak se v létě tradičně zaměříme na práci s míčem a první dva doteky s balónem. Makáme i na přesnosti přihrávek,“ prozradil co se v součastném období v Brumově děje Ivo Polách.

Jeho klub ale, chystá dost velkou obměnu kádru. Změnám se pravděpodobně nevyhne ani trenérský post. ,,Tou nejpodstatnější je totiž odchod zakladatelů brumovské dívčí kopané kouče Robina Sochory a klíčové hráčky Evy Sochorové. Snad si to ještě oba rozmyslí,“ doufá Polách.                                 

 Lubomír Hotař