„To vedle napadeného hlavního rozhodčího potvrdili i jeho asistenti, kteří celému incidentu přihlíželi z auta," konstatoval člen DK KFS Zlín Radek Minařík.

Verdikt komise byl tvrdý – hlavní pořadatel na organizování fotbalového utkání může na rok zapomenout, klub Hluku musí uhradit desetitisícovou pokutu. „Řízení potvrdilo popis incidentu sudího v zápise o utkání," potvrdil Minařík.

Při odjezdu z areálu auto se sudími totiž zastavil ranou do vozu jeden z fanoušků. Po vystoupení sudího Horvátha, který chtěl zjistit, co se stalo, jej fanda napadl. Hlavní pořadatel byl přítomen a místo aby celý konflikt vyřešil, rozhodčího držel a pomohl agresorovi k napadení. Jeho údajné trefení do hlavy nebylo prokázáno.

„Hlavní pořadatel to odmítal. Paradoxně Horváth do incidentu práci Saboa chválil, pomáhal jim i přes vyhrocenou situaci bezprostředně po utkání. Bohužel závěr nezvládl," pokrčil rameny Minařík.

Horváth následně doložil návštěvu úrazové ambulance, kde byl ošetřen. „Naštěstí se napadení obešlo bez následků. O víkendu již normálně pískal," konstatoval Minařík, podle kterého si Horváth s hlavním pořadatelem vše vyříkali.

„Tento rozsudek disciplinárky se dal očekávat, třebaže jsem přesvědčen, že trest hlavně pro našeho pořadatele je příliš tvrdý," posteskl si sekretář hluckého klubu Martin Dostál.

„Odvolávat se ale nebudeme, stejně jako respektujeme výši pokuty, kterou musíme neplánovaně vyčlenit z jiných investic do chodu klubu. Už to házíme za hlavu a současně je to pro nás všechny ponaučení," dodal smířlivě Dostál.