,,Jedná se o nejstarší zimní fotbalový turnaj ve Zlínském kraji,“ upozorňuje sekretář uherskobrodského klubu Břetislav Lekeš.

Celý turnaj se odehraje na stadionu Na Lapači na ploše s umělým povrchem o rozměrech 105 x 64 metrů.

,,Všechny zápasy se tak budou hrát na umělé trávě, která svými velkými rozměry nemá v okolí Uherského Brodu konkurenci,“ prozradil dále Lekeš.

Přihlášená mužstva budou rozdělená do dvou výkonnostních skupin. V nich se bude hrát jedenkrát týdně systémem každý s každým. Startovné je 1500 Kč na zápas. Ve startovném je zahrnuto: 3 delegovaní rozhodčí, časomíra, umělé osvětlení při utkáních a čaj pro všechny hráče a trenéry.

Cyklisté FORCE KCK Cykloteam Zlín. Tomáš Galuška
Michal Hradil, Tomáš Galuška a Josef Slezák kralovali ve Slezském poháru

 ,,Do 6. prosince se zatím přihlásily mužstva Újezdce-Těšova, Nivnice, Dolního Němčí, Mladcové, Louk a Velké nad Veličkou. Rádi u nás ale ještě přivítáme i další celky,“ láká na Slovácko fotbalové týmy Břetislav Lekeš.  

20. ročník Gambrinus Cupu se bude konat v únoru a březnu 2021.

Pořadatelé přihlášky přijímají do 15. prosince 2020. Veškeré informace podá Břetislav Lekeš na telefonu 777 030 493.

Letošního 19. ročníku uherskobrodského Gambrinus Cupu se zúčastnilo 14 mužstev, rozdělených do 3 výkonnostních skupin. Elitní skupinu A, v níž se představilo šest týmů, vyhrály Louky. Skupina B a skupina C měly po čtyřech účastnících. Ti si po základní části zahráli o konečné umístění. Ze zisku první příčky se nakonec radoval kolektiv Lhoty u Malenovic, který ve finále zdolal béčko Strání 5:1.